Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΕκκίνηση την 1η Μαρτίου των εγγραφών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία

Εκκίνηση την 1η Μαρτίου των εγγραφών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία

Εκκίνηση μεθαύριο Παρασκευή 1 Μαρτίου για τις εγγραφές των μαθητών στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη την χώρα, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 20 Mαρτίου, με βάση τις σχετικές εγκυκλίους.

Συγκεκριμένα στα νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2024-2025, θα φοιτήσουν μαθητές που συμπλήρωσαν την νόμιμη ηλικία εγγραφής, σύμφωνα με τις σχετικές νομικές διατάξεις. Με βάση όσα ορίζονται από αυτές, στα νηπιαγωγεία εγγράφονται τα παιδιά που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων ετών.

Ακριβέστερα για το σχολικό έτος 2024-25 μπορούν να εγγραφούν παιδιά γεννημένα το 2020 και τα νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις προνηπίων που έχουν γεννηθεί κατά τη διάρκεια του έτους αυτού. Από την άλλη στην Α’ Δημοτικού, κατά το σχολικό έτος 2024-2025 θα φοιτήσουν τα όσα παιδιά γεννήθηκαν από 1-1-2018 μέχρι και 31-12-2018. Και στις δύο περιπτώσεις, εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θα θεωρούνται ως εκπρόθεσμες και θα χρειάζονται την έγκριση του διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πηγή:alfavita.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα