Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΑΠΘ: Επίτιμος διδάκτορας αναγορεύεται ο καθηγητής ιατρικής του Στάνφορντ Ιωάννης Ιωαννίδης

ΑΠΘ: Επίτιμος διδάκτορας αναγορεύεται ο καθηγητής ιατρικής του Στάνφορντ Ιωάννης Ιωαννίδης

Σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ πρόκειται να αναγορευτεί ο καθηγητής ιατρικής του πανεπιστημίου του Στάνφορντ κ. Ιωάννης Ιωαννίδης στις 12 Δεκεμβρίου.

Η τελετή της αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του παλαιού κτιρίου της φιλοσοφικής σχολής στις 17:00 το απόγευμα. Η εισηγητική πρόταση που εγκρίθηκε ομόφωνα κάνει λόγο για την εντυπωσιακή προσφορά του στην επιστημονική κοινότητα με περισσότερες από 1337 διεθνείς δημοσιεύσεις στο χώρο της τεκμηριωμένης ιατρικής που έχουν συγκεντρώσει περισσότερες από 250.000 αναφορές, με τον δείκτη απήχησης h-index να ανέρχεται σε 186, κατατάσσοντάς τον στους επιστήμονες με τις περισσότερες δημοσιεύσεις παγκοσμίως. Με βάση τον αριθμό αναφορών που λαμβάνει το δημοσιευμένο έργο του ανά έτος, είναι ένας από τους έξι πλέον αναφερόμενους επιστήμονες εν ζωή στον κόσμο.

Ο καθηγητής κ. Ι. Ιωαννίδης είναι μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του αγγλόφωνου μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στο τμήμα ιατρικής του ΑΠΘ “Medical Research Methodology”. Όσον αφορά το βιογραφικό, αυτός του γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1965 και μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα. Το 1984 κέρδισε το Πανελλαδικό Βραβείο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Αποφοίτησε πρώτος από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1990 και απέκτησε διδακτορικό στη Βιοπαθολογία στο ίδιο ίδρυμα. Σπούδασε στη συνέχεια στα πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Ταφτς, όπου εξειδικεύθηκε στην εσωτερική παθολογία και στα λοιμώδη νοσήματα, και αμέσως μετά εργάστηκε στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) των ΗΠΑ και στο Πανεπιστήμιο «Τζονς Χόπκινς». Κατείχε ηγετικές και καθηγητικές θέσεις στα NIH, στο «Χόπκινς», στο Ταφτς, στο Χάρβαρντ, στο Imperial College του Λονδίνου και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου διετέλεσε διευθυντής του εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας την περίοδο 1999-2010. Από το 2010, εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, όπου κατέχει καθηγητικές θέσεις σε τέσσερα τμήματα και συμμετοχή σε οκτώ κέντρα και ινστιτούτα. Ασχολείται, επίσης, με τη λογοτεχνία και την ποίηση. Είναι συγγραφέας εννέα λογοτεχνικών βιβλίων εκ των οποίων τα οκτώ είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα και το ένα είναι μεταφρασμένο στην αγγλική. Επίσης, έχει γράψει δύο λιμπρέτα για όπερα μαζί με τον συνθέτη Χάρη Βρόντο, την «Επέτειο» και το «Κολιέ» το οποίο είχε πρόσφατα πρεμιέρα στο Πανεπιστήμιο Στάντφορντ.

Πηγή:in.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα