Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΈρχονται online φροντιστήριο και πολλαπλό εγχειρίδιο από το Υπουργείο Παιδείας

Έρχονται online φροντιστήριο και πολλαπλό εγχειρίδιο από το Υπουργείο Παιδείας

Οι σαρωτικές αλλαγές στην εκπαίδευση θα ξεκινήσουν Την δυνατότητα για πρόσβαση των μαθητών σε δωρεάν διαδικτυακά φροντιστηριακά μαθήματα παρέχει το υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο του προγράμματος “online φροντιστήριο”.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας κ. Πιερρακάκη η δυνατότητα αυτή προσφέρεται στους μαθητές, με δεδομένη την Ελληνική ιδιαιτερότητα των φροντιστηρίων που πρέπει να κάνει ένας μαθητής για να να εισαχθεί στο πανεπιστήμιο, με κάθε Ελληνική οικογένεια να επενδύει κάθε μήνα ένα σημαντικό ποσό σε αυτή την κατεύθυνση. Πρόκειται για μια τεχνολογική λύση γι’ αυτό και θα είναι κάτι που θα προσφέρεται online και δωρεά. Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι ακριβώς μια ψηφιακή εκδοχή αυτού που ακριβώς γίνεται στα φροντιστήρια αλλά για πέντε λεπτά μαθήματος που θα μπορούν να παρακολουθούν δωρεάν οι μαθητές

Αυτό θα είναι μόνο το πρώτο βήμα, καθώς στόχος είναι να μπει και η χρήση βίντεο στις αίθουσες και την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλάζοντας τον τρόπο διδασκαλίας του κάθε μαθήματος. Εν συνεχεία ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε πως από τον Σεπτέμβριο του 2025 θα υπάρξουν και αλλαγές στα σχολικά βιβλία ενσωματώνοντας και την δυνατότητα για περισσότερα από ένα σχολικά εγχειρίδια στα μαθήματα, μια αλλαγή σημαντική για την νοοτροπία τόσο των μαθητών όσο και των διδασκόντων.

Πηγή:cretapost.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα