Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔύο νεκροί από ρωσικούς πυραύλους που έπεσαν στο έδαφος της Πολωνία (ΦΩΤΟ)

Δύο νεκροί από ρωσικούς πυραύλους που έπεσαν στο έδαφος της Πολωνία (ΦΩΤΟ)

Το πολωνικό Radio Zet μετέδωσαν ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Πολωνία όταν δύο αδέσποτοι πύραυλοι έπεσαν σε περιοχή κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Το Associated Press επικαλέστηκε υψηλόβαθμο αξιωματούχο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ότι η έκρηξη οφείλεται σε ρωσικούς πυραύλους που πέρασαν στην Πολωνία.

“Οι πυροσβέστες βρίσκονται στο σημείο, δεν είναι σαφές τι έχει συμβεί”, δήλωσε ο Λούκας Κούσι, πυροσβέστης εν υπηρεσία σε κοντινή θέση από το σημείο που έπεσαν οι πύραυλοι. Οι πύραυλοι έπεσαν στο χωριό Przewodów που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, σε σιλό σιτηρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία, η εισαγγελία και ο στρατός βρίσκονται ήδη στο σημείο.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέσκι, συγκάλεσε την Επιτροπή του Υπουργικού Συμβουλίου για Υποθέσεις Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας “κατεπειγόντως”, όπως επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης.  Η Ρωσία εξαπέλυσε σήμερα μαζικούς βομβαρδισμούς κατά ουκρανικών πόλεων σήμερα, με πάνω από 100 πυραύλους να έχουν εκτοξευτεί.

 

Το σφυροκόπημα της Ρωσίας στοχεύει κυρίως στις ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας, πλήττοντας στόχους από την ανατολή μέχρι τη δύση και προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κουνώντας τη γροθιά του δήλωσε πως “θα επιβιώσουμε από όλα αυτά”.  “Οι περισσότεροι από τους πυραύλους έπληξαν την ενεργειακή μας υποδομή”, ανέφερε. “Δουλεύουμε, θα αποκαταστήσουμε τα πάντα. Θα επιβιώσουμε από όλα”, υπογράμμισε ο Ζελένσκι.

Ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας σημείωσε ότι η σημερινή επίθεση αποτελεί τον μαζικότερο βομβαρδισμό εγκαταστάσεων ηλεκτρικής ενέργειας στους εννέα μήνες της ρωσικής εισβολής και έχει πλήξει τόσο τα συστήματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας όσο και τα συστήματα μεταφοράς.   Η γειτονική Μολδαβία έχει επίσης επηρεαστεί από τις επιθέσεις. Η χώρα ανέφερε εκτεταμένες διακοπές ρεύματος καθώς οι επιθέσεις έπληξαν μια βασική γραμμή ηλεκτρικής ενέργειας.

Πηγή:capital.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα