Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΠαρίσι: Έκλεψαν από τρένο χαρτοφύλακα με σχέδια για την ασφάλεια των Ολυμπιακών...

Παρίσι: Έκλεψαν από τρένο χαρτοφύλακα με σχέδια για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων

Πέντε μήνες πριν την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, συναγερμός σήμανε χθες στις αστυνομικές αρχές της γαλλικής πρωτεύουσας, καθώς, κάτω από τη… μύτη τους, ένας άγνωστος άνδρας γύρω στις 18:30 τοπική ώρα, έκλεψε σε τρένο στον σταθμό «Gare du Nord» έναν χαρτοφύλακα, που περιείχε έναν φορητό υπολογιστή και δύο στικάκια USB με τα σχέδια για την ασφάλεια του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος.

Ο χαρτοφύλακας ανήκε σε έναν 56χρονο μηχανικό του Δήμου των Παρισίων, δήλωσαν οι αστυνομικές αρχές επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του γαλλικού δικτύου «BFM TV».

Όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ «Le Soir» και «Ouest France», ο μηχανικός είχε τοποθετήσει τον χαρτοφύλακα στον χώρο των αποσκευών πάνω από τη θέση του.

Ωστόσο, επειδή καθυστερούσε ο συρμός, αποφάσισε να αλλάξει τρένο και τότε συνειδητοποίησε ότι η τσάντα του είχε κλαπεί.

Ο 56χρονος μηχανικός είπε ότι ο φορητός υπολογιστής του και τα δύο στικάκια USB περιείχαν διαβαθμισμένα έγγραφα και συγκεκριμένα, τα σχέδια της δημοτικής αστυνομίας του Παρισιού για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, που περιλαμβάνουν την ανάπτυξη περίπου 2.000 μελών της.

Οι αρχές «χτενίζουν» τις κάμερες ασφαλείας του σταθμού για να βρουν τον δράστη και διεξάγουν κατεπείγουσα έρευνα για τον εντοπισμό του εξετάζοντας το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του σιδηροδρομικού σταθμού.

Στο μεταξύ, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) είχε εκφράσει τον περασμένο μήνα την εμπιστοσύνη της στον τρόπο με τον οποίο οι γαλλικές αρχές θα διαφυλάξουν με ένα «εκτεταμένο σχέδιο» την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, οι οποίοι θα ξεκινήσουν στις 26 Ιουλίου.

Οι αρχές έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας, μεταξύ άλλων με σχέδια για σημεία αυστηρού ελέγχου και την ανάπτυξη δεκάδων χιλιάδων φρουρών ασφαλείας και αστυνομικών, υπό τον φόβο επιθέσεων σε πολυσύχναστα σημεία του Παρισιού, μετά και τα τρομοκρατικά χτυπήματα με τους 130 νεκρούς στη γαλλική πρωτεύουσα το 2015- και βίαιων ταραχών, όπως αυτές που πυροδότησαν κοινωνική και οικονομική αναταραχή τα τελευταία χρόνια.

Ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, οι διοργανωτές στο Παρίσι, η γαλλική κυβέρνηση, η ΔΟΕ και συνεργαζόμενες εταιρείες θα διαθέσουν κάπου 320 εκατομμύρια ευρώ για τα μέτρα ασφαλείας.

Κάπου 45.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας θα επιστρατευτούν για την τελετή έναρξης, όταν περίπου 600.000 θεατές αναμένεται να συγκεντρωθούν στο Παρίσι για να δουν σκάφη που θα μεταφέρουν τους αθλητές στον Σηκουάνα.

Μετά την τελετή έναρξης γύρω στα 35.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας θα παραμείνουν σε επιφυλακή στο Παρίσι μέχρι τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων στις 11 Αυγούστου.

Πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα