Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΜόσχα: Τρομοκρατικό χτύπημα με 40 νεκρούς και 100 τραυματίες

Μόσχα: Τρομοκρατικό χτύπημα με 40 νεκρούς και 100 τραυματίες

Μακελειό με τουλάχιστον 40 νεκρούς και πλήθος τραυματιών εκτυλίχθηκε νωρίτερα το απόγευμα σε συναυλιακό κέντρο, στα περίχωρα της Μόσχας, μετά από επίθεση ενόπλων.

Με βάση όσα μεταδίδουν τα Ρωσικά ΜΜΕ ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται με τουλάχιστον 40 ανθρώπους, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε περισσότερους από 100. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS σημειώθηκε έκρηξη και ακολούθως ξέσπασε πυρκαγιά. Αντίστοιχα το Reuters κάνει λόγο πως αρκετή ώρα μετά την πρώτη ακολούθησε και νέα έκρηξη στο δημαρχείο, ενώ το Ria Novosti μετέδωσε ότι οι Ρωσικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, με ομάδα ανακριτών από της κεντρικής υπηρεσίας να φτάνει στο σημείο. Το αποτέλεσμα ήταν το κτίριο να τυλιχθεί στις φλόγες  και να καταρρεύσει εν μέρει η οροφή του σύμφωνα με το Interfax. Βίντεο στα social media δείχνουν τέσσερις ενόπλους να στοχεύουν με αυτόματα τουφέκια σε σημείο όπου υπήρχαν εκατοντάδες άνθρωποι.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες παρά το γεγονός ότι αρκετοί πρόλαβαν να εκκενώσουν το κτίριο, περίπου 100 άτομα ενδέχεται να παρέμειναν μέσα στο δημαρχείο ορισμένοι εκ των οποίων φαίνεται πως κατέφυγαν στο υπόγειο, ενώ το κτίριο έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Στο κτίριο ετοιμαζόταν να πραγματοιηθεί συναυλία του συγκροτήματος Πικνίκ με τους μουσικούς να βρίσκονταν στο καμαρίνι τους όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί. Περισσότερα από 70 ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο, ενώ αναπτύχθηκαν και ειδικές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας.

Από την πλευρά του το υπουργείο εξωτερικών της Ρωσίας περιγράφει το γεγονός ως “αιματηρή τρομοκρατική επίθεση”, ενώ ο δήμαρχος της Μόσχας, κάνει αναφορά για “τεράστια τραγωδία”. Παράλληλα οι Ρωσικές αρχές δήλωσαν ότι έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς της Μόσχας, ενώ με απόφαση του δημάρχου ακυρώθηκαν όλες τις αθλητικές, πολιτιστικές και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις στην πόλη αυτό το Σαββατοκύριακο.

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα