Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΙσπανία: Έρευνα της εισαγγελίας για παράνομες προμήθειες για μάσκες που αγοράστηκαν στην...

Ισπανία: Έρευνα της εισαγγελίας για παράνομες προμήθειες για μάσκες που αγοράστηκαν στην πανδημία

Στην Ισπανία, στο φως της δημοσιότητας έρχεται φερόμενο σκάνδαλο διαφθοράς για την αγορά μασκών που αφορά την πρώτη περίοδο της πανδημίας, όταν η ανάγκη για μάσκες ήταν τεράστια και η προσπάθεια αγοράς τους επίσης.

Έρευνα της Εισαγγελίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς και της Πολιτικής Φρουράς, που παραμένει μυστική, ανακάλυψε την πρώτη υπόθεση φερόμενης διαφθοράς στην απόκτηση μασκών με συμβόλαια που υπέγραψε η ισπανική κυβέρνηση. Οι έρευνες επικεντρώνονται σε 53 εκατομμύρια ευρώ που είχαν εκταμιεύσει το υπουργείο Μεταφορών, το υπουργείο Εσωτερικών και οι αυτόνομες κοινότητες των Καναρίων Νήσων και των Βαλεαρίδων Νήσων, μέσω της διαδικασίας έκτακτης ανάγκης, για την απόκτηση μασκών από ανεξάρτητη εταιρεία. Στην εταιρεία αυτή φέρεται να εμπλέκεται, ο Κόλντο Γκαρθία, πρόσωπο εμπιστοσύνης (προσωπικός βοηθός) του πρώην υπουργού Μεταφορών.

Στην φερόμενη υπόθεση διαφθοράς μπλέκονται είκοσι άτομα τα οποία ερευνά η εισαγγελία, ο μεν Κόλντο συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η “υπόθεση Κόλντο” όπως αποκαλείται, είναι μία από τις αρκετές που ερευνά η Εισαγγελία και εκκρεμούν δίκες για υπερβολικές προμήθειες που έλαβαν αρκετοί μεσάζοντες την περίοδο της πανδημίας προκειμένου να εξασφαλιστούν οι μάσκες που ήταν απαραίτητες για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και για τον πληθυσμό γενικότερα.

Η έρευνα βρίσκεται σε αρχική διαδικασία και περισσότερα στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν αργότερα.

ΕΡΤ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα