Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΗ συγκλονιστική στιγμή που παρουσιάστρια ανακοινώνει ότι έχει καρκίνο (BINTEO)

Η συγκλονιστική στιγμή που παρουσιάστρια ανακοινώνει ότι έχει καρκίνο (BINTEO)

Η παρουσιάστρια του CNN Sara Sidner συγκίνησε πρόσφατα τους τηλεθεατές των ειδήσεων, ανακοινώνοντας στον αέρα πως πάσχει από καρκίνο του μαστού, στέλνοντας ένα μήνυμα γενναιότητας αλλά και παρηγοριάς σε όσες γυναίκες συμπάσχουν.

Η παρουσιάστρια είπε πως ήδη βρίσκεται στον δεύτερο μήνα χημειοθεραπείας, και πως σύντομα θα υποβληθεί σε ακτινοβολία και διπλή μαστεκτομή. Έκανε υγιεινή ζωή και η ασθένεια την «χτύπησε» από το πουθενά, αλλά δηλώνει αποφασισμένη να την αντιμετωπίσει κατά μέτωπο.

Η συγκινητική δήλωση

Η Sara Sidner έκλεισε το χθεσινό δελτίο που παρουσίαζε με έναν απροσδόκητο τρόπο: «Καθώς φτάνουμε στο τέλος του δελτίου μας, έχω μία προσωπική δήλωση που θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Θέλω να πάρετε λίγο χρόνο και να φέρεται στο μυαλό σας τα ονόματα 8 γυναικών που αγαπάτε και νοιάζεστε στη ζωή σας».

«Στατιστικά, μία από αυτές τις γυναίκες θα νοσήσει κάποια στιγμή από καρκίνο του μαστού. Εγώ είμαι μία από αυτές τις γυναίκες, η μία στις οχτώ», είπε και συγκλόνισε το τηλεοπτικό κοινό.

«Δεν έχω αρρωστήσει ούτε μια μέρα στη ζωή μου, δεν καπνίζω δεν πίνω και η οικογένειά μου δεν έχει ιστορικό καρκίνου του μαστού. Αλλά εδώ είμαι, με καρκίνο τρίτου σταδίου. Είναι δύσκολο να το λες φωναχτά», συνέχισε.

«Είμαι στον δεύτερο μήνα χημειοθεραπείας και θα κάνω επίσης ακτινοβολία και μαστεκτομή. Ο καρκίνος τρίτου σταδίου δεν αποτελεί πλέον θανατική καταδίκη για την πλειονότητα των γυναικών. Αλλά να η αλήθεια: Αν είστε έγχρωμη γυναίκα, έχετε 41% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνετε από καρκίνο του μαστού απ’ ό,τι οι λευκές γυναίκες».

Έκλεισε τελικά συμβουλεύοντας όλες τις γυναίκες να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις για να γλιτώσουν από το απευχόμενο: «Προς όλες τις αδελφές μου, μελαμψές ή λευκές, σας παρακαλώ, πηγαίνετε και κάντε τη μαστογραφία σας. Κάντε τις κάθε χρόνο, ψηλαφείτε το στήθος σας για ύποπτα σημάδια, προσπαθήστε να το βρείτε πριν να είναι αργά».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα