Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΣτη Θεσσαλονίκη η χρυσή ελιά εν όψει του 18ου Διεθνούς Μαραθώνιου –...

Στη Θεσσαλονίκη η χρυσή ελιά εν όψει του 18ου Διεθνούς Μαραθώνιου – Με παραδοσιακούς χορούς η υποδοχή

Πραγματοποιήθηκε νωρίτερα η Αλεξάνδρειος Ειρηνοδρομία, στο πλαίσιο του 18ου Διεθνούς Μαραθωνίου “Μέγας Αλέξανδρος”, ο οποίος θα διεξαχθεί αύριο το πρωί.

Η εκκίνηση της Ειρηνοδρομίας έγινε στις 11:30 το πρωί από την Αρχαία Πέλλα, και διερχόμενη από 13 σταθμούς, συμβολίζοντας την προσπάθεια του ανθρώπου για σωματική και πνευματική ολοκλήρωση και την αέναη αγωνία του για το αγαθό της ειρήνης και του διαλόγου μεταξύ των λαών, κατευθύνθηκε στην Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο αυτής η χρυσή ελιά, σύμβολο ειρήνης μεταξύ των λαών, έφτασε το απόγευμα του Σαββάτου στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εκεί έγινε η παράδοση της στην αντιδήμαρχο αθλητισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, κα Κουλά Γιαννακίδου, από τον αντιπεριφερειάρχη πολιτισμού και αθλητισμού της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Χρήστος Μήττας. Κατόπιν η χρυσή ελιά τοποθετήθηκε σε ειδική βάση πάνω στην εξέδρα που θα γίνουν οι απονομές στους αθλητές των αυριανών αγώνων. Η υποδοχή της πραγματοποιήθηκε συνοδεία παιανισμάτων της η φιλαρμονικής ορχήστρας του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ μετά την ολοκλήρωση της τελετής, δεκάδες χορευτές πολιτιστικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών της Μακεδονίας παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.

Επισημένεται πως αύριο Κυριακή 21 Απριλίου έχει προγραμματιστεί ο 18ος Διεθνής Μαραθωνίος “Μέγας Αλέξανδρος” στις 07:30, με αφετηρία την Πέλλα, καθώς επίσης ο Δρόμος Υγείας 10.000μ. με ώρα έναρξης 08:30 και αφετηρία το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων και ο Δρόμος Υγείας 5.000μ. με ώρα έναρξης 12:30 και αφετηρία το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και κοινό σημείο τερματισμού, για όλους τους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος, το άγαμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα