Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΣκάνδαλο στοιχηματικό στο τένις - Εμπλέκονται γνωστοί αθλητές

Σκάνδαλο στοιχηματικό στο τένις – Εμπλέκονται γνωστοί αθλητές

Σε στοιχηματικό σκάνδαλο στον χώρο του τένις εμπλέκονται οι τενίστες Aσλάν Καράτσεφ και Νικολόζ Μπασιλασβίλι, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο ZDF, οι Ασλάν Καράτσεφ και Νικολόζ Μπασιλασβίλι εμπλέκονται στο σκάνδαλο. Τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει γερμανικό μέσο αναφέρουν πως ο Λευκορώσος Γιαχόρ Γιάτσικ, πρώην προπονητής των δύο τενιστών, τους είχε προτρέψει να αλλοιώσουν αποτελέσματα. Ο Γιάτσικ φέρεται να προσέφερε χρήματα και στους δύο παίκτες, ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αμφότεροι δεν τα δέχθηκαν.

Έρευνα για στημένα παιχνίδια στο τένις
Το γερμανικό δίκτυο αναφέρει ότι ο Γιάχορ Γιάτσικ, πρόσφερε στους παίκτες χρήματα για να στήσουν αγώνες τουλάχιστον δύο φορές κατά το παρελθόν. Ο Καράτσεφ είχε τον συγκεκριμένο προπονητή από το 2018 έως το 2021. Ο Μπασιλασβίλι ταξίδευε με τον Λευκορώσο από το 2013 και για περίπου 18 μήνες.

Προπονητής από την Ανατολική Ευρώπη που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του ανέφερε στο ZDF ότι ο Γιάτσικ έχει συμμετάσχει σε στοιχηματικές απάτες και έχει συνεργαστεί με άτομα που εμπλέκονται σε στημένους αγώνες στη Ρωσία και την Ανατολική Ευρώπη. «Έχει πάντα μαζί του πολλά χρήματα, πηγαίνει σε περιοδείες και ψάχνει παίκτες που έχουν προβλήματα, οικονομικά ή ψυχολογικά, Αυτούς μπορεί να τους πείσει εύκολα με χρήματα», ανέφερε σχετικά.

Η έρευνα για τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας θα γίνει κανονικά και θα αφορά σε πέντε αγώνες στους οποίους είναι πιθανό να αλλοιώθηκαν αποτελέσματα.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα