Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠροσεχώς δέσμη μέτρων για την "νέα εποχή του αθλητισμού"

Προσεχώς δέσμη μέτρων για την “νέα εποχή του αθλητισμού”

Δέσμη εφτά μεταρρυθμίσεων για την “νέα εποχή του αθλητισμού” εξήγγειλε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, στο πλαίσιο της “ημερίδας διαλόγου για τον αθλητισμό” που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας.

Αναλυτικότερα ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού κ. Βρούτσης, παρέθεσε τα εφτά βασικά σημεία της πολιτικής που θα αναπτυχθούν τους επόμενους μήνες. Αυτά αφορούν στην κωδικοποίηση – απλοποίηση της νομοθεσίας του αθλητικός νόμου. Τον ψηφιακό μετασχηματισμό “e-Kouros”, ο οποίος περιλαμβάνει τον ψηφιακός αθλητικό χάρτη myKouros App, την ηλεκτρονική υποβολή πιστοποιητικών και την μείωση της γραφειοκρατίας. Την δημιουργία ασφαλών και περιβαλλοντικά φιλικών αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και την κατά προτεραιότητα ενεργειακή αναβάθμιση σε 28 γήπεδα ανά την Ελληνική επικράτεια. 

Παράλληλα προωθείται νέο πλαίσιο του προγράμματος “Άθληση για Όλους”, με την θεσμοθέτηση “Sportspass” και την περαιτέρω συνεργασία με την ΚΕΔΕ για την ανάπτυξη του. Όσον αφορά τον σχολικό και πανεπιστημιακό αθλητισμό προωθείται αναπτυξιακό πρόγραμμα με την υποστήριξη καθηγητών φυσικής αγωγής, επεκτείνονται τα σχολικά πρωταθλήματα στα γυμνάσια, ιδρύονται  δύο πιλοτικών αθλητικών σχολείων και επιδιώκεται η αύξηση κατά μία ώρα εβδομαδιαίως της γυμναστικής στα σχολεία.

Ακόμα το υπουργείο στοχεύει στην καταπολέμηση φαινομένων βίας και χειραγώγησης με αυστηροποίηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, την ενίσχυση και εξειδίκευση του πλαισίου λειτουργίας της ΔΕΑΒ, την εφαρμογή των προβλέψεων της σύμβασης Saint Denis για την καταπολέμηση της βίας – Δημιουργία Εθνικής Επιτροπής Συντονισμού την ανάπτυξη ψηφιακού Μητρώου λεσχών φιλάθλων και εξασφάλιση ελέγχου της νομιμότητας των εκλογικών διαδικασιών, της σύνθεσης του ΔΣ της Λέσχης και του Μητρώου των μελών της, την σύσταση και λειτουργία της Πανελλήνιας ομοσπονδίας λεσχών φιλάθλων και την εμπέδωση της αθλητικής ακεραιότητας μέσω της πλατφόρμας «ΕΠΑΘΛΑ» σε εφαρμογή της συνθήκης Macolin. Επιπλέον τέλος η στόχευση του αρμόδιου υπουργείου είναι η ανάπτυξη του αθλητισμού βάση κριτηρίων, με την πλήρης καταγραφή αθλητικών εγκαταστάσεων στο “e-kouros” με την συνεργασία των δήμων, τον χωροταξικό σχεδιασμό στην ανάπτυξη των αθλητικών εγκαταστάσεων με κριτήρια βιωσιμότητας και σκοπιμότητας και με την δημιουργία ισχυρών αθλητικών σωματείων.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο υπουργός Παιδείας, θρησκευμάτων και αθλητισμού, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ μεγάλη ήταν η ανταπόκριση από την πλευρά των προσκεκλημένων αθλητικών φορέων.

Πηγή:alfavita.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα