Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΚύπελλο τέλος στα πέναλτι για τον Ηρακλή

Κύπελλο τέλος στα πέναλτι για τον Ηρακλή

Λίγο η ατυχία, λίγο η αστοχία, αλλά και λίγο η διαιτησία, στέρησαν από τον Ηρακλή να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Γηραιός έχασε με 4-5 στη ρώσικη ρουλέτα από τη Νίκη Βόλου, η οποία προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τον Άγιο Νικόλαο. 

Παρά την πίκρα του αποκλεισμού, ο κόσμος του Γηραιού αναγνώρισε την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Κώστα Γεωργιάδη και τους χειροκρότησε στο τέλος της αναμέτρησης.

5689186.jpg
5689182.jpg
5689183.jpg

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, έπρεπε να φτάσουμε στο 37ο λεπτό της αναμέτρησης για να δούμε μία αξιόλογη φάση στο παιχνίδι κι αυτή ανήκε στον Ηρακλή. Μετά από σέντρα του Βιτλή από τα αριστερά, ο Μελούνοβιτς έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μπάγιτς.

5689215.jpg
5689200.jpg
5689192.jpg

Με την έναρξη της επανάληψης και πιο συγκεκριμένα στο 48ο λεπτό ο Ηρακλής έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Άλεξιτς βγήκε απέναντι στον Μπάγιτς, όμως δεν κατάφερε να τον νικήσει.

Είκοσι λεπτά μετά, ο Γηραιός απείλησε ξανά, με τον Μελούνοβιτς να κάνει το σουτ έξω από την περιοχή και ο πορτιέρε των Θεσσαλών να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο έξτρα ημίωρο, ο Ημίθεος μπήκε δυνατά και στο 92΄ άγγιξε το γκολ, όταν μετά από σέντρα του Γιουμπιτάνα από τα δεξιά, ο Δεληζήσης λίγο έλειψε άθελά του να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Και στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι γηπεδούχοι έχασαν μία ακόμα ευκαιρία, αυτή τη φορά με το σουτ του Μανουσάκη να περνάει ελάχιστα έξω.

Στο 95΄ ο Μελούνοβιτς δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή ύστερα από την παράλληλη μπαλιά του Γιουμπιτάνα μέσα από την περιοχή, ενώ επτά λεπτά μετά έχασε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία ο Ηρακλής, με το σουτ του Πατράλη να αποκρούει ο Μπάγιτς-η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι-και κατέληξε κόρνερ.

Οι κυανόλευκοι έμειναν με δέκα παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, καθώς ο Άγγελος Παπαστεριανός αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα μετά από αντικανονικό φάουλ στον επιθετικό της Νίκης Βόλου (που ήταν σε προφανή θέση για γκολ). Και σα να μην έφτανε αυτό έμεινε και με εννιά παίκτες όταν αποβλήθηκε ο Γιουμπιτάνα. Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και το ματς πήγε στα πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Απέκρουσε ο Βελλίδης

1-0 ο Μελούνοβιτς

1-1 η Νίκη Βόλου

2-1 ο Σίλβα

2-2 ο Κυριακίδης

3-2 ο Τόμας

3-3 η Νίκη Βόλου

Αστοχεί ο Βιτλής

3-4 η Νίκη Βόλου

4-4 ο Ηρακλής

4-5 η Νίκη Βόλου

Αστόχησε ο Χρουσιέλ και η Νίκη Βόλου στην επόμενη φάση

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Κώστας Γεωργιάδης): Βελλίδης, Μανουσάκης , Πανάγου, Α. Παπαστεριανός, Xρουσιέλ, Βιτλής, Μελούνοβιτς, Πατράλης, Δόρης, Άλεξιτς και Τόμας.

Νίκη Βόλου (Αλέκος Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Ροχάνο, Δεληζήσης, Δημητρίου, Γρομητσάρης, Γαβριηλίδης, Ανδρέου, Κάσσος, Κυριακίδης, Τσουκαλάς και Παναγιωτίδης.

Τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας:

Τετάρτη 28/9

Απόλλων Λάρισας-Εργοτέλης 3-0 α.α.

Ηρακλής-Νίκη Βόλου 0-0 (0-0 παρ.4-5πεν.)

Βέροια-Χανιά 2-1 (1-1 κ.α.)

Ηλιούπολη-Καλλιθέα 1-2

Καλαμάτα-Προοδευτική 1-0

Άγιος Νικόλαος-Επισκοπή 0-0 (0-0 παρ. 4-3 πεν.)

Τηλυκράτης Λευκάδας-ΟΦ Ιεράπετρας 1-1 (1-1 παρ. 4-5 πεν.)

metrosport.gr 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα