Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΚαμπανός: Μέτρα υπήρχαν και πριν αλλά θρηνήσαμε ανθρώπους

Καμπανός: Μέτρα υπήρχαν και πριν αλλά θρηνήσαμε ανθρώπους

- Advertisement -

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, σχολίασε στον Αθήνα 9.84 και στην Δέσποινα Μπαρδάκου, ο πατέρας του αδικοχαμένου φιλάθλου Άλκη Καμπανού, Αριστείδης.

Υπήρχαν μέτρα από πριν, τα οποία εκ του αποτελέσματος κρίθηκαν ανεπαρκή γιατί θρηνήσαμε θύματα, τόνισε και πρόσθεσε ότι το θέμα δεν είναι τα μέτρα αλλά η εφαρμογή τους.

«Εκ του αποτελέσματος τα μέτρα που ίσχυαν μέχρι σήμερα δεν λειτούργησαν. Το θέμα δεν είναι ότι δεν υπάρχουν αυστηρά μέτρα, το θέμα είναι να εφαρμόζονται αυτά τα μέτρα. Όταν χάθηκε ο Αλκης, πάλι ανακοινώθηκαν μέτρα τα οποία δυστυχώς δεν εφαρμόστηκαν καθολικά παρά μόνο περιστασιακά για τις δυο ομάδες. (ΑΡΗΣ -ΠΑΟΚ). Ας ελπίσουμε τώρα που είναι λίγο πιο αυστηρά τα μέτρα να εφαρμοστούν».

Από την άλλη, επισήμανε ο κ. Καμπανός, δεν είναι μόνο τα μέτρα της πολιτείας τα οποία είναι προς την αποτροπή φαινομένων οπαδικής βίας, είναι και η συμμετοχή όλων μας.

«Πρέπει να συμμετέχουμε σε αυτό τον αγώνα όλοι μας. Είναι θέμα των παραγόντων, των σωματείων, της αστυνομίας, της δικαιοσύνης, της κοινωνίας της ίδιας».

Υπογράμμισε δε ότι οι ομάδες γνωρίζουν ποιοι είναι οι υποκινητές των επεισοδίων και ποιοι είναι αυτοί που καθοδηγούν τα παιδιά και πρέπει, όπως είπε, να αποβληθούν από τους συλλόγους τους για να μην επαναληφθούν αντίστοιχα γεγονότα.

«Γνωρίζουν και οι ομάδες, γνωρίζουν και οι επικεφαλής των ομάδων ποια είναι τα κακοποιά στοιχεία και πρέπει να φύγουν από το χώρο του ποδοσφαίρου, να φύγουν από το χώρο του αθλητισμού».

Τέλος κάλεσε τους αρμόδιους να κοιτάξουν και το θέμα της πρόληψης και όχι μόνο της αποτροπής.

«Δεν τίθεται μόνο θέμα αποτροπής αλλά και πρόληψης. Πρέπει να μεριμνήσουμε και στο θέμα της πρόληψης, το πως μεγαλώνουν τα παιδιά μας. Ο κοινός παρονομαστής όλων των φαινομένων της οπαδικής βίας είναι νεαρά άτομα . Είναι η γενιά που μεγάλωσε μέσα στην οικονομική κρίση, που για μένα δεν ήταν οικονομική κρίση, αλλά κρίση αξιών».

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα