Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΘεσπίζεται δυνατότητα για προσωρινή αποβολή στο ποδόσφαιρο

Θεσπίζεται δυνατότητα για προσωρινή αποβολή στο ποδόσφαιρο

Μια ρηξικέλευθη απόφαση εγκρίθηκε από την IFAB, αυτή της εισαγωγής της ολιγόλεπτης αποβολής παικτών στο ποδόσφαιρο, αρχικά σε πειραματικό στάδιο.

Πρόκειται για έναν κανονισμό που εφαρμόζεται ήδη στο ράγκμπι και το πόλο, ο οποίος πλέον έρχεται και στο ποδόσφαιρο για να αλλάξει ριζικά μια απ’ τις σταθερές στον πειθαρχικό έλεγχο του αθλήματος. Σύμφωνα όσα αναφέρει η “Equipe” η IFAB ενέκρινε την πειραματική εφαρμογή της ολιγόλεπτη αποβολής ποδοσφαιριστών, σε συνδυασμό με την έγκριση το προηγούμενο διάστημα της πορτοκαλί κάρτας. Συγκεκριμένα η προσωρινή αποβολή σε ποδοσφαιρικούς αγώνες θα εφαρμοστεί από τον προσεχή Μάρτιο σε όσες Ομοσπονδίες το επιλέξουν.

Με την συγκεκριμένη επιλογή οι διαιτητές θα μπορούν να αποβάλουν για δέκα λεπτά έναν ποδοσφαιριστή. Αυτή μπορεί να εφαρμοστεί είτε σε περίπτωση διαμαρτυρίας προς τον διαιτητή (εξαιρουμένων των αρχηγών), είτε σε περίπτωση που ένας αμυνόμενος προσπαθεί να σταματήσει μια σκόπιμα μια αντεπίθεση. Το συγκεκριμένο μέτρο στοχεύει στην προσπάθεια βελτίωσης της συμπεριφοράς των ποδοσφαιριστών και των προπονητών απέναντι στους διαιτητές.

Πηγή:ethnos.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα