Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΖίβκοβιτς: ''Θέλουμε γεμάτη Τούμπα και καυτή Θύρα 4''

Ζίβκοβιτς: ”Θέλουμε γεμάτη Τούμπα και καυτή Θύρα 4”

Ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ, μιλά στη Metrosport για την επιθυμία των παικτών για την επιστροφή του κόσμου, καθώς και για τον Ιβάν Σαββίδη.

Στο δεύτερο μέρος της αποκαλυπτικής συνέντεύξης που παραχώρησε ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς στη Metrosport, μιλά για την επιθυμία του, που αποτελεί και επιθυμία των παικτών του Δικεφάλου, να δουν ξανά τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ στις εξέδρες της Τούμπας. Είναι κάτι που προφανώς το έχουν συζητήσει αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν. Και δηλώνει με νόημα στη «Μ»: «Θέλουμε τη νέα σεζόν να παίξουμε σε γεμάτη Τούμπα και την θύρα 4 να είναι καυτή, όπως την είχαμε συνηθίσει πριν από την πανδημία. Μας έλειψε ο κόσμος μας. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει, περιμένουμε τις αποφάσεις, όμως θα είναι πολύ σημαντικό, να έχουμε ξανά την υποστήριξη των φιλάθλων μας».

  • Τζολης, Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας, Κωνσταντέλιας, Βρακάς, Ταλιχμανίδης, Κούτσιας. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να στηριχθεί στα νέα παιδιά; Μπορούν να σηκώσουν το βάρος του πρωταθλητισμού;

«Το μόνο που μπορώ να πω, είναι πως όλοι οι νέοι παίκτες, πρέπει να δουλεύουν πολύ και να έχουν επιμονή στις προσπάθειές τους. Και να είναι σίγουροι, πως εφόσον επιμείνουν, όλα τα αποτελέσματα θα έρθουν. Ο ΠΑΟΚ έχει μία πολύ καλή ακαδημία, την καλύτερη στην Ελλάδα. Θα το επαναλάβω, πως όλα εξαρτώνται από τους παίκτες και την απόδοσή τους. Και πρέπει να κάνουν focus στους τρόπους με τους οποίους θα βελτιωθούν για να γίνουν ακόμη πιο ανταγωνιστικοί».

zivko-3.jpg
  • Ποιος είναι ο κολλητός σου στα αποδυτήρια;

«Εχω πολλούς και καλούς φίλους μέσα στον ΠΑΟΚ. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα, πριν από δύο χρόνια το καλοκαίρι του 2019, μέχρι και σήμερα, πιστεύω ότι έχω πολύ καλές σχέσεις με όλους ανεξαιρέτως. Μπορώ να πιω καφέ με όλους, είμαστε μια οικογένεια και έτσι θα συνεχίσουμε και τη νέα σεζόν».

  • Το Πρωτάθλημα αποτελεί αναμφίβολα τον μεγάλο στόχο για τη νεα σεζόν. Το Champions League θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα…απωθημένο για όλους σας, υπο την έννοια πως δεν καταφέρατε να προκριθείτε στους ομίλους;

«Η αλήθεια είναι πως τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, είχαμε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να οδηγήσουμε τον ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League. Μετά τις προκρίσεις επί της Μπεσίκτας και της Μπενφίκα, παίξαμε δύο τελικούς με την Κράσνονταρ. Δεν ήταν καλύτεροι από εμάς, εμείς έπρεπε να προκριθούμε. Δυστυχώς δεν ήμασταν τυχεροί τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο αγώνα. Από μικρές λεπτομέρειες, χάσαμε την πρόκριση, αυτή είναι η αλήθεια. Ναι, την νέα σεζόν ο στόχος είναι το Πρωτάθλημα, όμως το μεγάλο όνειρο αποτελεί η πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Είναι και δικό μου όνειρο, να αγωνιστώ με τον ΠΑΟΚ στους ομίλους, αυτής της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε, είναι να δουλέψουμε σκληρά και βήμα προς βήμα να πετύχουμε τους στόχους μας».

Ο Ζίβκοβιτς μίλησε και για το φινάλε της σεζόν που ολοκληρώθηκε:
  • Πως καταφέρατε να αλλάξετε την εικόνα της ομάδας στα πλέι οφ, να τερματίσετε στη δεύτερη θέση και παράλληλα να κερδίσετε το Κύπελλο;

«Δεν επηρρεαστήκαμε από το γεγονός ότι με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος είχαμε και αρνητικά αποτελέσματα. Πιστέψαμε στους εαυτούς μας, δουλέψαμε περισσότερο, συνεργαστήκαμε ακόμη καλύτερα με τον προπονητή, ήμασταν 100% συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι και καταφέραμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο και να τερματίσουμε στην δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα».

  • Στην ομάδα ήρθε ο νεαρός ο Μπράντονιτς, τον Ιανουάριο. Δεν τον είδαμε αγωνιζόμενο, για αυτό τον λόγο και θέτουμε το ερώτημα: Τι είδους παίκτης είναι;

«Κατάγεται από την Βοσνία, έχει ποιότητα και ταλέντο, η αλήθεια είναι πως εξαιτίας της πίεσης που υπήρχε για τα αποτελέσματα, δεν του δόθηκε η ευκαιρία να παίξει. Όμως γνωρίζει και ο ίδιος, πως πρέπει να δώσει το 100% για να διεκδικήσει μία θέση. Κάθε παίκτης, είτε είναι νέος είτε είναι μεγαλύτερος σε ηλικία, πρέπει να δουλεύει περισσότερο. Να έχει κίνητρο».

  • Μια προσωπική ερώτηση: Αλήθεια γιατί διάλεξες το Νο 88 στη φανέλα σου;

«Στην Παρτιζάν, όταν αγωνιζόμουν εκεί, είχα αυτό το νούμερο. Είναι ένα από τα αγαπημένα μου. Όπως και το Νο 20. Όμως το έχει ο Αντρέ και δεν μπορούσα να το διεκδικήσω (σ.σ. γελάει με νόημα). Όταν είχα έρθει στον ΠΑΟΚ, ήθελα και το Νο 18, όπως το είχε ο Λημνιός. Ετσι επέλεξα το Νο 88 που το είχα στην φανέλα μου, από την θητεία μου στην Παρτιζάν».

  • Επαιξες στην Παρτιζάν και σε άλλες ομάδες. Πόσο έντονα είναι τα συναισθήματα που έχεις για την Παρτιζάν και τον ΠΑΟΚ;

«Είναι ένα κλάμπ που έχει ισχυρές ρίζες με τον ΠΑΟΚ. Αυτά τα δύο σωματεία είναι αδελφοποιημένα και όπως γνωρίζω και οι φίλαθλοι των δύο ομάδων αλληλουποστηρίζονται. Όταν υπέγραψα στον ΠΑΟΚ πριν από δύο χρόνια, αισθάνθηκα σαν να βρίσκομαι στο σπίτι μου. Γιατί συμφώνησα με μία ομάδα που είναι ταυτισμένη με την Παρτιζάν, με ότι αυτό συνεπάγεται. Βλέπετε, είχα παίξει στην Παρτιζάν πριν από μερικά χρόνια, μέχρι το 26ο έτος της ηλικίας μου. Εχουν τους καλύτερους φιλάθλους μαζί με τον ΠΑΟΚ».

 «Το νέο συμβόλαιο, ο Ελ Καντουρί, και το ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα»
zivkoo.jpg

Ο Ζίβκοβιτς κλήθηκε να σχολιάσει στη «Μ» και την νέα συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον Καντουρί:

«Είναι ένας πολύ έμπειρος παίκτης που έχει βοηθήσει την ομάδα. Και είναι σημαντικό για τον ΠΑΟΚ, να έχει έμπειρους και ικανούς παίκτες στο ρόστερ του. Είναι κομβικός παίκτης στη μεσαία γραμμή και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα».

– Το συμβόλαιό σου ολοκληρώνεται σε ένα χρόνο. Εχεις κάνει συζητήσεις με την διοίκηση για την ανανέωσή του;

«Είχαμε μιλήσει για την προοπτική της ανανέωσης, όμως το θέμα δεν προχώρησε. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο, είναι να δουλέψω ακόμη περισσότερο, να είμαι ανταγωνιστικός, να βοηθήσω την ομάδα, να συμμετέχω ενεργά στην προσπάθεια για να διεκδικήσουμε τους νέους στόχους. Ο ΠΑΟΚ, όπως σας είχα αναφέρει, είναι το σπίτι μου».

  • Δύο συμπατριώτες σου, ανέλαβαν ως προπονητές του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Αναφερόμαστε στους Γιοβάνοβιτς και Μιλόγεβιτς. Πιστεύεις ότι το νέο Πρωτάθλημα θα είναι περισσότερο ανταγωνιστικό;

«Είναι προπονητές που έχουν μία προϋπηρεσία θετική, στις ομάδες που καθοδήγησαν. Δεν εστιάζω τα σχόλιά μου σε άλλους, θέλω μόνο να προοδεύει η ομάδα που αγωνίζομαι, ο ΠΑΟΚ. Τους εύχομαι ειλικρινά, καλή επιτυχία και να βρίσκονται πίσω μας στο τέλος της επόμενης σεζόν. Να βλέπουν την πλάτη μας. Όπως το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό. Εμείς πρέπει να βρεθούμε πιο μπροστά από τους ανταγωνιστές μας».

«Πατέρας μας ο Σαββίδης, άριστες σχέσεις με Πασχαλάκη»
3112806.jpg

Ο Σέρβος γκολκίπερ μίλησε και για τον μεγαλομέτοχο του Δικεφάλου μετά από σχετική ερώτηση που του θέσαμε: «Είναι ο ποδοσφαιρικός πατέρας μας, κάνει πάρα πολλά για την ομάδα και έχουμε όλες τις ανέσεις για να δουλεύουμε σε επαγγελματικές βάσεις για να διεκδικούμε τους υψηλούς στόχους». Οσο για τον Πασχαλάκη και τον ανταγωνισμό που υπάρχει για την θέση κάτω από τα γκολπόστ, υποστήριξε: «Είναι άριστες οι σχέσεις μας, λειτουργούμε σαν μία οικογένεια, όπως σας είχα αναφέρει και αυτό ισχύει για όλους τους παίκτες. Ο ανταγωνισμός, μας κάνει πιο δυνατούς και αποφασισμένους».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα