Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔεν τα κατάφερε στα πέναλτι η Εθνική Ελλάδας - Η Γεωργία για...

Δεν τα κατάφερε στα πέναλτι η Εθνική Ελλάδας – Η Γεωργία για πρώτη φορά στο Euro 2024

Εκτός της τελικής φάσης του Euro 2024 έμεινε η Ελληνική Εθνική ομάδα καθώς έπειτα από την χωρίς γκολ αναμέτρηση στην Γεωργία ηττήθηκε με 4-2 στην διαδικασία των πέναλτι, με την χώρα του Καυκάσου να εξασφαλίζει την πρόκριση.

“Καταραμένη” αποδείχθηκε για ακόμα μια χρονιά η “άσπρη βούλα” για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.  Ο λόγος για αυτό το γεγονός ότι, όπως και πριν μια δεκαετία στο Μουντιάλ του 2014 και την αναμέτρηση με την Κόστα Ρίκα, έτσι και σήμερα οι Έλληνες διεθνείς δεν κατάφεραν να προκριθούν στην επόμενη φάση του Euro 2024, αγωνιζόμενοι στην διαδικασία των πέναλτι.

Με την αναμέτρηση να κινείται σε ιδιαίτερα δυναμικό ρυθμό, πρώτο λεπτό έπεφταν κορμιά σε κάθε διεκδικούμενη μπάλα, με το αποτέλεσμα να κρίνεται στην δύναμη και όχι στην ποιότητα των δύο μονομάχων. Λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, μία αψιμαχία ανάμεσα στον Μάνταλο και τον Kvaratshelia έφερε γενική σύρραξη ανάμεσα στους πάγκους, με την πίεση να αποφορτίζεται με κόκκινες κάρτες σε Τζαβέλλα και Loria.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ρυθμός της αναμέτρησης ανέβηκε, όμως παρότι οι δύο ομάδες πάτησαν τις δύο περιοχές πολύ περισσότερο, καθαρές τελικές προσπάθειες δεν υπήρξαν. Μοιραία με ελάχιστα ρίσκα και χωρίς τελική σε καμία από τις δύο εστίες ο αγώνας έμελλε να κριθεί στην παράταση. Παρόλα αυτά παρά το γεγονός ότι οι δύο ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες, το σκορ παρέμεινε στο 0-0 και οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι. Εκεί Γεωργία κατάφερε να πραγματοποίησε το όνειρο της πρόκρισης της για πρώτη φορά στην ιστορία της, στην τελική φάση του Euro 2024 και γενικότερα σε τελική φάση διοργάνωσης. Η σειρά των πέναλτι που εκτέλεσαν οι δύο ομάδες να είναι ακόλουθη:

Kotsorasvili 1-0

Μπακασέτας απόκρουση Mamardasvili

Davidasvili 2-0

Μασούρας 2-1

Mikautadze άουτ

Μπουχαλάκης 2-2

Dvali 3-2

Γιακουμάκης άουτ

Cakvetadze 4-2

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στην αναμέτρηση με τις παρακάτω συνθέσεις:

ΓΕΩΡΓΙΑ (Willi Sagnol): Mamardasvili, Kvirkvelia, Kasia, Dvali, Sengeglia (86’ Citaisvili), Kakabadze, Kiteisvili (103’ Davidasvili), Kotsorasvili, Cakvetadze (103’ Kverkvesvili), Kvaratchelia (108’ Kvilitaja), Zivzivadze (74’ Mikautadze).

ΕΛΛΑΔΑ (Gustavo Poyet): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (60’ Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (106’ Ρέτσος), Τσιμίκας, Κουρμπέλης (66’ Σιώπης), Μάνταλος (98’ Μπουχαλάκης), Μπακασέτας, Πέλκας (60’ Κωνσταντέλιας), Μασούρας, Ιωαννίδης (91’ Γιακουμάκης).

Πηγή:sdna.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα