Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΈχασε , κάνοντας την καλύτερη του εμφάνιση ο Άρης

Έχασε , κάνοντας την καλύτερη του εμφάνιση ο Άρης

Μπορεί να είχε απούσίες , μορεί να έπαιζε  εκ΄τός έδρας με τον πρωτοπόρο και αήτητο Παναθηναϊκό όμως ο Άρης έκανε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση

 

Παρόλα αυτά ο Άρης έχασε  1-0 για την 9η αγωνιστική της Super League σε ένα πραγματικό ντέρμπι με τα όλα του.

 

Μπορεί να πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων στην αρχή του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι, ωστόσο όταν η ομάδα του Άλαν Πάρντιου πίεσε ανάγκασε την άμυνα του Παναθηναϊκού σε αρκετά λάθη. Δημιούργησε τις προυποθέσεις να πετύχει ένα τέρμα, με το 0-0 του πρώτου μέρους να αδικεί την απόδοση των κίτρινων στη Λεωφόρο.

Μόλις στο 2ο λεπτό από πλευράς πράσινων ο Τσέριν έκανε το σουτ, με τη μπάλα να κοντράρει στον Φαμπιάνο και να καταλήγει σε κόρνερ.

Στο 10’ ο Παλάσιος έκανε την προσπάθεια από τα πλάγια και βρήκε τον Ιωαννίδη, το σουτ του οποίου πέρασε άουτ. Δυο λεπτά μετά (σ.σ.) ο Χουάνκαρ γύρισε για τον Μπερνάρ, αυτός έκανε το σουτ από καλή θέση με τον Κουέστα να τον νικά και να του στερεί το 1-0.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου ο Σάντσες έκανε γκάφα, την οποία προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Άρης με τον Ιτούρμπε ο οποίος είδε τον Σένγκεφελντ να βάζει το σώμα του, και να σώζει την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση.

Στην επόμενη φάση και πάλι στο 15’ ο Ιτούρμπε σούταρε με τον Μπρινιόλι, να διώχνει σε κόρνερ διώχνοντας τον κίνδυνο από την εστία του.

Ανάποδο ψαλίδι του Βέρμπιτς στο 22’, με τη μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να καταλήγει άουτ.

Στα επόμενα λεπτά η μπάλα πήγε πάνω κάτω, με την μόνη αξιόλογη φάση μια σέντρα του Ματέο Γκαρσία, που πήγε να δημιουργήσει προυποθέσεις στο 36’ αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έδιωξε και πάλι.

Έτσι οι δυο ομάδες με τη λήξη του πρώτου μέρους πήγαν στα αποδυτήρια, με το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες τους.

 

Με τον Άρη να έχει την κατοχή στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, και τις δυο ομάδες να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο του Απόστολος Νικολαΐδης χωρίς αλλαγές έγινε η εκκίνηση του δεύτερου μέρους.

Στο 51ο λεπτό ο Παλάσιος έκανε τη σέντρα, με τον Βέρμπιτς να κάνει το ανάποδο ψαλίδι και τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 54’ ωραία ασίστ του Μάγκνουσον στον Βέρμπιτς, εκείνος άνοιξε λίγο παραπάνω το κοντρόλ και η ευκαιρία για να δημιουργηθεί κάτι καλό για τους πράσινους χάθηκε.

Δυο λεπτά μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Ματέο Γκαρσία έκανε μια επικίνδυνη σέντρα με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Λίγα λεπτά μετά ο Μπερνάρ έκανε το πλασέ με τη μπάλα να κοντράρει στον Ενκουλού και να καταλήγει στα δίχτυα του Κουέστα με τον Νταμπάνοβιτς να πηγαίνει στο VAR και να υποδεικνύει επιθετικό φάουλ.

Ο Πάλμα έκανε το σουτ στο 72’ ωστόσο η μπάλα κατέληξε απελπιστικά άουτ, από την εστία του Μπρινιόλι.

Μέχρι το 90ο λεπτό ο Άρης συνέχιζε να προσπαθεί αλλά και να αμύνεται σωστά, απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε νεύρα και δεν πατούσε καλά στην περιοχή του Κουέστα.

Ο Νταμπάνοβιτς υπέδειξε 9 λεπτά καθυστερήσεων και σε μια από τις ελάχιστες αβλεψίες των παικτών του Άλαν Πάρντιου σε εκτέλεση φάουλ του Βέρμπιτς, ο Σπόραρ ανενόχλητος έγραψε το 1-0 για τους πράσινους.

Στο 96′ ο Πάλμα αντίκρυσε μέσω VAR την κόκκινη κάρτα σε μαρκάρισμα στον Τσόκαϊ αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Μάγκνουσον, Σένγκεφελντ, Χουάνκαρ, Σάντσες, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρ (79’ Τσόκαϊ), Βέρμπιτς, Παλάσιος (79’ Αϊτόρ-83’ Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης (63’ Σπόραρ).

Άρης: Κουέστα, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Μαζικού, Εμπακατά (80’ Ντιόπ), Ετέμπο, Νταμπό, Οντουμπάτζο, Ιτούρμπε (63’ Γκρέι), Ματέο Γκαρσία (90+1’ Πίρσμαν), Ζερβίνιο (63’ Πάλμα).

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα