Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Υπογραφή σύμβασης 19,1 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του φράγματος Αγιόκαμπου του Νομού Λάρισας

0

Υπεγράφη, σήμερα, η σύμβαση του έργου «Κατασκευή Ταμιευτήρα στη θέση «Αγιόκαμπος – Λιβαδότοπος» Νομού Λάρισας», προϋπολογισμού 19,1 εκατ. ευρώ, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα.

ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ: Από σήμερα 1 Ιουνίου οι αιτήσεις για την πιστοποίηση γεωργικών συμβούλων

0

Από αύριο (1.6.2024) θα γίνονται δεκτές οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για την απόκτηση της πιστοποίησης γεωργικών συμβούλων αλλά και την εγγραφή στο Μητρώο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Ορεστιάδα: Οι κάτοικοι του Πενταλόφου Τριγώνου αντιδρούν στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών

0

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αναφορικά με την τοποθέτηση ανεμογεννητριών πραγματοποιούν οι κάτοικοι του Πενταλόφου Τριγώνου Έβρου την Κυριακή 2 Ιουνίου, στις 11:00 το πρωί στην πλατεία του χωριού.

Δικηγορικοί σύλλογοι: Αντιδράσεις στην μείωση εκλογικών τμημάτων και την διαδικασία ορισμού δικαστικών αντιπροσώπων

0

Την αντίδραση της για την μείωση των εκλογικών τμημάτων και την διαδικασία ορισμού δικαστικών αντιπροσώπων εκφράζει μέσω ανακοίνωσης της η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Συγκεκριμένα στην σχετική ανακοίνωση του συντονιστικού οργάνου των δικηγορικών συλλόγων της χώρας που συντάχθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασής της στις 31 Μαϊου αναφέρονται τα ακόλουθα:

“1) Η Συντονιστική Επιτροπή εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για τη μείωση των εκλογικών τμημάτων στις επικείμενες Ευρωεκλογές και μάλιστα κατά 2818 καθώς επίσης και την αύξηση του αριθμού των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους κάθε εκλογικού τμήματος, ώστε να ανέρχονται κατά μέσο όρο στους επτακόσιους (700) εκλογείς ανά τμήμα.

Το γεγονός αυτό, επαυξάνει τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής, λαμβανομένου υπόψιν του αριθμού των κομμάτων και των συνασπισμών που μετέχουν στις εκλογές, του αριθμού των υποψηφίων αυτών και της ύπαρξης σταυρού προτίμησης. Οι απαιτήσεις των ευρωεκλογών δεν υπολείπονται εκείνων των εθνικών εκλογών. Σημειώνουμε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη από το Υπουργείο Εσωτερικών αιφνιδίως και μονομερώς, χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους στην εκλογική διαδικασία φορείς. Είτε επιδεικνύει απαξία προς την εκλογική διαδικασία και τους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής είτε θεωρεί δεδομένη την αυξημένη αποχή, την ίδια ώρα που ο Πρωθυπουργός της χώρας καλεί τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να μην επιλέξουν την αποχή.

2) Το Υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζει δυστυχώς να μην επιλύει το ζήτημα που έχει προκύψει από την πάγια πλέον πρακτική του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, το οποίο, παρά τη ρητή πρόβλεψη του άρθρου 68 παρ. 3 του ΠΔ 26/2012, ./.

αρνείται να δώσει προτεραιότητα στον διορισμό των δικηγόρων ως αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής έναντι των δικαστικών υπαλλήλων, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός δικηγόρος να μένει , αδικαιολόγητα και παρά το νόμο, αδιόριστος. Τα ζητήματα που ανακύπτουν από τις αποφάσεις του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου καθιστούν επιτακτική πλέον την ανάγκη ειδικής νομοθετικής ρύθμισης

3) Η Συντονιστική Επιτροπή επίσης εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία η διαδικασία αποδοχής του διορισμού των δικηγόρων, ως αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, πρέπει να γίνεται μέσω του συστήματος Taxisnet και όχι μέσω του συστήματος Portal Olomeleia, το οποίο διαθέτει όλα τα εχέγγυα και τα αναγκαία στοιχεία για τον έλεγχο και τη διαπίστωση της υφιστάμενης κατάστασης εκάστου δικηγόρου.

Το ΟΠΣ της Ολομέλειας, το οποίο έχει αξιοποιηθεί σε πολλαπλές δράσεις και συνεργασίες με την Ελληνική Πολιτεία και αποτελεί κύριο εργαλείο για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες στους δικηγόρους δεν μπορεί να παρακάμπτεται αδικαιολόγητα.”

Πηγή:ertnews.gr

Ποιες υποχρεώσεις έχουν οι πολίτες αναφορικά με τις δηλώσεις για τον καθαρισμό οικοπέδων

0

Την υποχρέωση να υποβάλλουν δήλωση καθαρισμού των οικοπέδων τους έχουν από φέτος οι ιδιοκτήτες έπειτα από τη σύσταση του “Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών“.

Ξεκινά το πρόγραμμα “Παιδί και Θάλασσα” του δήμου Νεάπολης-Συκεών

0

Επανέρχεται για ακόμα ένα καλοκαίρι το πρόγραμμα του δήμου Νεάπολης-Συκεών “Παιδί και Θάλασσα”, εξασφαλίζοντάς τις καλοκαιρινές διακοπές των παιδιών στην παραλία Μυκονιάτικα της Χαλκιδικής.

Ευρωεκλογές: Νέα ψηφιακή εφαρμογή δείχνει ποιο κόμμα ταιριάζει με τις ιδέες των ψηφοφόρων

0

Την δυνατότητα συμβουλών ψηφοφορίας παρέχει νέα ψηφιακή εφαρμογή οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι ενόψει Ευρωεκλογών, αλλά και όσοι από περιέργεια θέλουν να ελέγξουν ποιο κόμμα ταιριάζει περισσότερο με τις προσωπικές τους απόψεις και θέσεις σε ζητήματα αιχμής.

Χιλιάδες φορολογούμενοι στη «φάκα» της εφορίας

0

Φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν χιλιάδες ευρώ στην εφορία. για υποθέσεις χρηματικών γονικών παροχών.

Το χάπι κατά του καπνίσματος έρχεται στην Ελλάδα – Πότε αναμένεται η κυκλοφορία του

0

Όσοι επιθυμούν να απαλλαγούν από τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος, μπορούν να λάβουν σημαντική βοήθεια για να καταπολεμήσουν την εξάρτηση από τη νικοτίνη.

Αλλάζει το καθεστώς για τους οδηγούς 70 ετών και άνω

0

Όσοι οδηγοί άνω των 70 ετών δεν θα περνούν στο μέλλον τις αυστηρότερες πλέον ιατρικές εξετάσεις, δεν θα δύνανται να οδηγούν.