Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΜαθήματα ζωής από 14χρονο στο Ζαγόρι – Κάνει καθημερινά 112 χιλιόμετρα για...

Μαθήματα ζωής από 14χρονο στο Ζαγόρι – Κάνει καθημερινά 112 χιλιόμετρα για να πάει σχολείο

Ο Αλέξανδρος και η μητέρα του Μαρία Βαρσάνη μιλούν στην εκπομπή «Ελένη» για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.
Κάθε πρωί ο μοναδικός μαθητής στο χωριό Φλαμπουράρι του ανατολικού Ζαγορίου με τους 22 κατοίκους, χρειάζεται να κάνει ολόκληρο ταξίδι για να βρεθεί στο σχολείο του, στο γυμνάσιο Χρυσοβίτσας, 56 χιλιόμετρα μακριά.

Η διαδρομή δύσκολη, με κακοτεχνίες στο οδικό δίκτυο και απότομες στροφές που γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη όταν έχει άσχημες καιρικές συνθήκες.

Ο 14χρονος και η μητέρα του Μαρία Βαρσάνη μιλούν στην εκπομπή «Ελένη» για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

«Στο χωριό είναι δύσκολα γιατί είμαι και το μοναδικό παιδί και είμαι όλη μέρα μόνος μου. Για να πάω σχολείο είναι πολύ μεγάλη η απόσταση. Ξυπνάω κάθε μέρα στις 6:00 και κάνω 1,5 ώρα για να φτάσω. Είναι θέμα συνήθειας βέβαια γιατί το κάνω από όταν ήμουν 4 ετών».

Όπως είπε, όταν έχει χιόνια το λεωφορείο δεν έρχεται ποτέ αλλά και ο δρόμος είναι δύσβατος και φοβάται μη γίνει ατύχημα.

Η μητέρα του, Μαρία Βαρσάνη, είπε πως είναι δύσκολο για τα παιδιά γιατί όλοι οι γονείς ανησυχούν για το πότε θα φτάσουν τα παιδιά τους.

«Μακάρι να έκανε κάτι η Πολιτεία και να άνοιγε ξανά το σχολείο που είναι κοντά μας και να καλυτέρευε τους δρόμους. Η κόρη μου για να πάει παλιά σχολείο έπρεπε ο δάσκαλος να έρθει να την πάρει από την πλατεία. Όλα αυτά τα παιδιά είναι ήρωες. Εγώ που έχω έναν ξενώνα και μια ταβέρνα δεν ξυπνάω τόσο νωρίς».

«Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω δάσκαλος και να διδάσκω σε απομακρυσμένα σχολεία», πρόσθεσε ο 14χρονος Αλέξανδρος.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα