Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΚαιρός: Αλλάζει το σκηνικό – Βροχές και καταιγίδες από το βράδυ

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό – Βροχές και καταιγίδες από το βράδυ

Οι Αλκυονίδες ημέρες φαίνεται πως από απόψε θα αποτελέσουν παρελθόν καθώς το σκηνικό του καιρού αλλάζει και μάλιστα ραγδαία για να φτάσουμε στην αυριανή ημέρα με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδη νοτιά. Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου, τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στη δυτική Ελλάδα και τη Δευτέρα κυρίως στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. Πιθανό είναι το πέρασμα καταιγίδας και στην Αττική από το βράδυ της Κυριακής έως το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, μάλιστα, ο καιρός της Αττικής θα παρουσιάσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής θα υπάρξει ένα εντυπωσιακό φαινόμενο, όπως είπε ο Γιάννης Καλλιάνος στο Mega, το οποίο ονομάζεται «γραμμή λαίλαπας». Αυτό σημαίνει ότι θα σχηματιστεί μία ευθεία γραμμή από καταιγίδες. Έτσι, λοιπόν, από τα Κύθηρα έως τη Σκύρο θα υπάρχουν καταιγίδες, οι οποίες θα κινηθούν από την κεντρική Ελλάδα νοτιοανατολικά, ενώ λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής αυτό το φαινόμενο θα περάσει πάνω από την Αττική.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Σήμερα, Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις που προοδευτικά θα πυκνώσουν. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν το βράδυ στα βορειοδυτικά και στη Θράκη, φαινόμενα που τη νύχτα προς Κυριακή θα ενταθούν. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως μετά το μεσημέρι και ιδιαίτερα στα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 18, στην Ήπειρο από 5 έως 19, στη Θεσσαλία από 3 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 20-22 βαθμούς, στα Επτάνησα από 10 έως 18 και στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 18-19 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 21-22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια τμήματα 7 μποφόρ.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας

 


 

Διαβάστε Ακόμα