Αρχική Χωρίς κατηγορία Πρεμιέρα για τη ρύθμιση των χρεών της πανδημίας – Όλες οι λεπτομέρειες

Πρεμιέρα για τη ρύθμιση των χρεών της πανδημίας – Όλες οι λεπτομέρειες

Eντός της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), η myAADE, για τη ρύθμιση των χρεών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε έως 36 άτοκες ή σε έως 72 έντοκες δόσεις με επιτόκιο 2,5%.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Realnews, η πλατφόρμα αναμένεται να έχει ενεργοποιηθεί μέχρι την Παρασκευή, προκειμένου περισσότεροι από 800.000 φορολογούμενοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

Την ίδια στιγμή, μέχρι την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, έχουν προθεσμία να επανενταχθούν στις γενναίες ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων για οφειλές σε εφορία και ταμεία όσοι τις έχασαν το διάστημα από την 1η Μαρτίου του 2020 έως το τέλος Ιουλίου του 2021.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει «ενισχύσει», επίσης, τις πάγιες ρυθμίσεις σε 24 έως 48 δόσεις, ενώ σε ισχύ βρίσκεται και η ρύθμιση που προβλέπει την αποπληρωμή φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών σε 240 δόσεις.

Όλες οι ρυθμίσεις στόχο έχουν να δώσουν μια σημαντική ανάσα σε περίπου 3,5 εκατομμύρια πολίτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία, ύψους 109 δισ. ευρώ, οι οποίες το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου 2021 αυξήθηκαν κατά 3,17 δισ. ευρώ.

Χορηγοί Επικοινωνίας

Must Read

- Advertisement -S-