Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΠόσα κρούσματα θα έχουμε το Πάσχα – Δραματική πρόβλεψη για 900 διασωληνωμένους...

Πόσα κρούσματα θα έχουμε το Πάσχα – Δραματική πρόβλεψη για 900 διασωληνωμένους τέλη του μήνα

.

Διαρκής είναι η ανησυχία για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς καθημερινά καταγράφεται υψηλός αριθμός νέων κρουσμάτων. Την ίδια ώρα η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει οριακή, αφού οι διασωληνωμένοι βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.

Τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν την Τετάρτη ήταν 3.445, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 285.015 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.4% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 94 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.711 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To ?? για την επικράτεια εκτιμάται σε 0.96 (95%Crl: 0.4 – 1.54).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 75, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.607 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 749 (65.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.805 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 524 (ημερήσια μεταβολή -0.38%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 517 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 103 έτη).

Σταθερά στην πρώτη θέση της «μαύρης» κατανομής των κρουσμάτων βρίσκεται η Αττική, η οποία για ακόμα μια μέρα συγκεντρώνει τα μισά κρούσματα της χώρας μας. Ακολουθεί, όπως κάθε μέρα η Θεσσαλονίκη, η οποία τα τελευταία εικοσιτετράωρα βρίσκεται στο «μάτι» του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, στο Λεκανοπέδιο εντοπίζονται 1.670 κρούσματα, ενώ στη συμπρωτεύουσα 398. Επιπλέον, η Αχαΐα καταγράφει 114 νέες μολύνσεις, ενώ η Λάρισα 85, το Ηράκλειο 62 και η Κοζάνη 59.

Σαρηγιάννης: Στις 28 Απριλίου θα έχουμε περίπου 900 διασωληνωμένους σε ΜΕΘ
Τα self tests μπορούν να βοηθήσουν στην αναχαίτιση της πανδημίας,υποστήριξε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, λέγοντας πως «εύχεται» τις επόμενες μέρες να αυξηθούν τα κρούσματα μέσα από αυτή τη διαδικασία γιατί αυτό θα σημαίνει πως τα εντοπίζουμε και θα μπορούμε να τα περιορίσουμε.

Σε ό,τι αφορά της απόφαση που ελήφθη για την εξαίρεση από το άνοιγμα του λιανεμπορίου, της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας και της Κοζάνης, εξήγησε πως δεν πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν μας μόνο τα νούμερα, αλλά και τις τάσεις. Στην Αττική που βρίσκεται στο «κόκκινο» υπάρχει μια τάση σταθεροποίησης, αλλά σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη είναι σαφές ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ξεκάθαρα τάση επιδείνωσης, προβλέποντας δε πως στη Θεσσαλονίκη θα δούμε εικόνες Νοεμβρίου σε ό,τι αφορά την επιβάρυνση του συστήματος υγείας.

Σε ό,τι αφορά την Αττική, είπε πως αναμένει την επόμενη εβδομάδα μια μικρή επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων, λόγω του ανοίγματος του λιανεμπορίου και των διαδημοτικών μετακινήσεων, αλλά αυτό είναι λογικό και θα τον ανησυχήσει μόνο αν αυτή τάση συνεχιστεί και την μεθεπόμενη εβδομάδα.

Τέλος προέβλεψε ότι η πίεση στο σύστημα υγείας θα συνεχιστεί και θα κορυφωθεί τη Μεγάλη Εβδομάδα, υπολογίζοντας ότι στις 28 Απριλίου θα έχουμε περίπου 900 διασωληνωμένους σε ΜΕΘ.

Δερμιτζάκης: Καλό σενάριο τα 2.000 κρούσματα το Πάσχα
Στο καλό σενάριο, το Πάσχα θα έχουμε 2.000 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα εκτίμησε ο Μανώλης Δερμιτζάκης καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Εξήγησε ότι η μετάδοση του ιού δεν μειώνεται τόσο γρήγορα και συνεπώς σε τρεις εβδομάδες «δεν περιμένει κανείς ότι θα γίνουν θαύματα».

Για το Πάσχα στο χωριό είπε ότι δεν μπορεί να πει ότι είναι απόλυτα ασφαλές «αλλά δεν μπορώ να σας πω, πως δεν θα δουλέψει». Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι γίνεται να κάνουμε ένα καλύτερο Πάσχα από πέρσι -χωρίς να είναι αυτό που κάναμε το 2019- με συστάσεις για το μέγεθος των συγκεντρώσεων των πολιτών αλλά και τεστ.

 

Πηγή:Newpost.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα