Αν το παιδικό μας καλοκαίρι ήταν γλυκό, τότε θα ήταν το παγωτό σοκολάτα. Βέβαια, και σαν ενήλικες ίσως να ήταν το ίδιο (ή καϊμάκι).
Είναι πολλές οι φορές που ψάχνουμε να βρούμε μια λιχουδιά που θα μας δροσίσει και θα μας φτιάξει τη διάθεση το καλοκαίρι -και σίγουρα το παγωτό πληροί τις προδιαγραφές! Βέβαια, ίσως να θέλουμε να αποφύγουμε τη ζάχαρη, οπότε το ιδανικότερο θα ήταν αυτό που θα επιλέξουμε να γευτούμε να είναι παράλληλα healthy και νόστιμο.
Στο πολύ χρηστικό site μαγειρικής της Έμιλυς Βαγιά, mrssoupe.gr, βρήκαμε μια φανταστική συνταγή για παγωτό σοκολάτα με δύο υλικά και χωρίς καθόλου ζάχαρη, που σίγουρα θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.
Παγωτό σοκολάτα με δύο υλικά χωρίς ζάχαρη:
ΥΛΙΚΑ
- 3 μπανάνες
- 1,5 κ.σ. κακάο σε σκόνη
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Κόψτε τις μπανάνες σε μικρά κομμάτια και βάλτε τες στην κατάψυξη για ένα βράδυ. Δεν έχει σημασία πόσο ώριμες είναι.
- Όταν θέλετε να απολαύσετε το παγωτό σας, απλώς βγάλτε τις μπανάνες από την κατάψυξη, βάλτε τες σε ένα μπλέντερ και προσθέστε το κακάο. Χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Σε λιγότερο από δύο λεπτά θα έχετε ένα τέλειο μαστιχωτό παγωτό σοκολάτα.
- Προσθέστε, αν θέλετε, σταγόνες σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο ταιριάζει στο γούστο σας.