Φλεγμονή είναι η τοπική αντίδραση του οργανισμού σε ερεθισμό, βλάβη ή λοίμωξη (μικρόβια).
Τα συμπτώματα της φλεγμονής συμπεριλαμβάνουν ερυθρότητα στη περιοχή, πρήξιμο, πόνο και αυξημένη θερμότητα.
Πρόκειται για μια προσπάθεια του οργανισμού να «περιχαρακώσει» τη βλάβη και να αυξήσει την συγκέντρωση θρεπτικών συστατικών, ώστε να βοηθήσει στην ταχύτερη επούλωση της.
Σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Harvard, τροφές με αντιφλεγμονώδη δράση μπορούν να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά τη φλεγμονή.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο αναλυτικά ποιες είναι:
πηγή: onmed.gr