Η παιχνιδιάρικη διάθεση πρέπει να μας ακολουθεί και στην ενήλικη ζωή, εξηγούν οι ειδικοί, ως ένας πολύτιμος σύμμαχος για την αντιμετώπιση του άγχους, τη σύσφιξη των συναισθηματικών δεσμών, αλλά και τη βελτίωση της ερωτικής ζωής!
Το παιχνίδι και η παιχνιδιάρικη διάθεση έχουν μελετηθεί για την ευεργετική τους επίδραση αποκλειστικά σε παιδιά. Κακώς έχουν αποκλειστεί από τη σχετική έρευνα οι ενήλικες, καταλήγει άρθρο στο Social and Personality Psychology Compass, σύμφωνα με το οποίο τα παραπάνω χαρακτηριστικά που έχουν συνδεθεί με την παιδική ηλικία βοηθούν στη διαχείριση δύσκολων ψυχολογικών καταστάσεων αλλά και ρομαντικών σχέσεων στην ενήλικη ζωή.
Σύμφωνα τους συγγραφείς, τα παιχνίδια και η διάθεση για παιχνίδι συμβάλλουν σε θετικές σκέψεις και συναισθήματα με πιθανά οφέλη και για τον οργανισμό, όπως η ενεργοποίηση ορμονών και συγκεκριμένων εγκεφαλικών κυκλωμάτων.
Παράλληλα, εμπλέκονται στην επικοινωνία και αλληλεπίδραση των ατόμων, βοηθώντας επί παραδείγματι στην καλύτερη διαχείριση του άγχους και την άμβλυνση των προσωπικών εντάσεων. Αυτές οι θετικές επιπτώσεις μπορούν να βρουν μετέπειτα εφαρμογή και στο πεδίο των σχέσεων, κάνοντάς τες να διαρκούν περισσότερο χάρη στην ικανοποίηση και την εμπιστοσύνη.
«Η επισκόπηση της υφιστάμενης βιβλιογραφίας αλλά και έρευνες του εργαστηρίου μας συνηγορούν ότι η παιχνιδιάρικη διάθεση βελτιώνει την ερωτική ζωή των ζευγαριών» ανέφερε ο κύριος συγγραφέας της δημοσίευσης, Kay Brauer, MSc, από το Πανεπιστήμιο Martin Luther του Halle-Wittenberg στη Γερμανία. Τι περιλαμβάνει η παιχνιδιάρικη συμπεριφορά; «Συχνές εκπλήξεις προς τον ή τη σύντροφο, διηγήσεις και αναπαραστάσεις ευχάριστων κοινών εμπειριών ή και στοχοθεσία για νέες εμπειρίες μπορούν να αποδειχθούν αποτελεσματικές», εξήγησε.
Πηγή: ygeiamou