Έφτασε και φέτος η ώρα για να βάψουμε τα πασχαλινά κόκκινα αυγά. Κι αφού έβαψες τα αυγά, απορείς αν θα πρέπει να τα αφήνεις στον πάγκο της κουζίνας όπως έκανε η γιαγιά σου ή να μην τα καταναλώσεις καθόλου.
Βαμμένα κόκκινα αυγά
Ας ξεκινήσουμε από το δεύτερο σκέλος. Τα αυγά την περίοδο αυτή έχουν αυξημένη τιμή και είναι κρίμα να προμηθευτείς αυγά που δεν θα καταναλώσεις. Έτσι κι αλλιώς, πρέπει να γνωρίζεις πως 1 στα 20.000 αυγά μπορεί να περιέχει σαλμονέλα. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, η θερμοκρασία δωματίου θα βοηθήσει τα βακτήρια να πολλαπλασιαστούν.
Οπότε πρέπει να αποθηκεύσεις σωστά τα αυγά για να μην αναπτυχθεί σαλμονέλα. Αρχικά, να σου πούμε πως τα αυγά που θα βάψεις και θα αποθηκεύσεις στο ψυγείο, μπορείς να τα καταναλώσεις μέσα σε μια εβδομάδα.
Βάλε τα βαμμένα κόκκινα αυγά στο πιο κρύο σημείο κι όχι στην πόρτα του ψυγείου.
Αποθήκευσε τα αυγά στο ψυγείο μέσα σε δύο ώρες από το βράσιμο και θυμήσου να τα καταναλώσεις δύο ώρες αφότου τα βγάλεις από το ψυγείο.
Τα αυγά που έχουν βράσει μπορούν να χαλάσουν πιο γρήγορα από τα φρέσκα, μιας και τα μαγειρεμένα έχουν χάσει την προστατευτική μεμβράνη του αυγού.
Θυμήσου πως πρέπει να βράσεις και να βάψεις μόνο τα αυγά που ήταν στο ψυγείο και δεν έχουν ρωγμές.
Τα φρέσκα αυγά που δεν έχουν μαγειρευτεί αντέχουν στο ψυγείο μέχρι και 5 εβδομάδες από την αγορά τους.
Πηγή: queen.gr