Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΠέντε απλές πρακτικές συμβουλές για τη διαχείριση του καθημερινού στρες

Πέντε απλές πρακτικές συμβουλές για τη διαχείριση του καθημερινού στρες

.

******

Στη σημερινή κοινωνία, το στρες και οι συνεχείς αλλαγές στην ζωή μας πάνε πακέτο.
Το στρες είναι μια φυσιολογική και ψυχολογική απόκριση σε μια αλλαγή που το σώμα και το μυαλό βρίσκουν να είναι ριζική στα όσα έχει μάθει κανείς.

Με τους γρήγορους ρυθμούς σε εργασία και σπίτι, το να είναι κανείς συνεχώς πλημμυρισμένος στην τεχνολογία και να θέλει να έχει και χρόνο να συνδεθεί φυσικά με τους γύρω του, η καθημερινότητα μπορεί να μοιάζει εξουθενωτική και πολύ αγχωτική κατά περιόδους. Μπορεί συχνά να αναρωτηθείτε πώς πρέπει να διαχειριστείτε όλο αυτό το στρες.

Πέντε συμβουλές για να διαχειριστείτε το στρες των καθημερινών δραστηριοτήτων
1. Διαλογισμός
Ο καθοδηγούμενος διαλογισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποσπάσετε τον εαυτό σας από το άγχος της καθημερινής ζωής. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι καθοδηγούμενου διαλογισμού που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε πέντε λεπτά με πλήρη χαλάρωση.

2. Βαθιά αναπνοή
Η βαθιά αναπνοή είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειωθεί η ενεργοποίηση του συμπαθητικού σας νευρικού συστήματος, το οποίο ελέγχει την απόκριση του σώματος σε καταστάσεις “πάλης ή φυγής”. Οι βαθιές αναπνοές για 5 δευτερόλεπτα (ανά εισπνοή και εκπνοή) με διάστημα άλλων 2 δευτερολέπτων ενδιάμεσα εισπνοής κι εκπνοής μπορούν να βοηθήσουν στην ενεργοποίηση του παρασυμπαθητικού σας νευρικού συστήματος, για να ξεκουραστείτε και να αφομοιώσετε τι εξελίξεις της ημέρας. Αυτό βοηθά στην μείωση του συνολικού στρες που μπορεί να βιώνετε.

3. Σωματική άσκηση και καλή διατροφή
Η σωματική άσκηση και η διατροφή είναι δύο σημαντικά συστατικά για το πώς ανταποκρίνεστε στο στρες. Η σωματική άσκηση αποδεικνύεται ότι είναι μια σημαντική ανακούφιση στην πίεση και επίσης βοηθά στη βελτίωση της συνολικής ποιότητας ζωής. Η διατροφή είναι σημαντική επειδή το στρες μπορεί να εξαντλήσει ορισμένες βιταμίνες, όπως εκείνες του συμπλέγματος Α, Β, C και E.

4. Χρόνος που περνάτε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ)
Ο χρόνος που περνάτε στα ΜΚΔ μπορεί να σας αγχώνει αντί να σας ηρεμεί, όχι μόνο από το περιεχόμενο που μπορείτε να δείτε σε αυτά, αλλά και επειδή ο καθαυτός χρόνος μπορεί να δαπανηθεί καλύτερα αν επικοινωνήσετε εκ του σύνεγγυς με τους φίλους σας, ή αν βγείτε έξω να απολαύσετε τον καιρό ή να διαβάσετε ένα βιβλίο. Επιπλέον, πολλοί χρησιμοποιούν τα ΜΚΔ μέσα στη νύχτα, κάτι που επιδεινώνει τον ύπνο τους.

5. Συνδεθείτε φυσικά με άλλους
Οι άνθρωποι είναι κοινωνικά όντα. Πρέπει να έχετε πραγματικές και όχι μόνο εικονικές συνδέσεις με ανθρώπους. Η αίσθηση της κοινότητας, είτε στην εργασία, είτε μέσω κοινών δραστηριοτήτων, όπως τα οργανωμένα αθλήματα, είναι σημαντική για την ευημερία σας. Η απόλαυση μιας κοινής δραστηριότητας σας επιτρέπει να βρείτε υποστήριξη και να προωθήσετε σχέσεις που μπορούν να σας υποστηρίξουν σε δύσκολες στιγμές.

 

Πηγή: mayoclinichealthsystem.org/iatropedia.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα