Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑπώλεια βάρους: Το συμπλήρωμα διατροφής που αδυνατίζει και μειώνει τα τριγλυκερίδια

Απώλεια βάρους: Το συμπλήρωμα διατροφής που αδυνατίζει και μειώνει τα τριγλυκερίδια

- Advertisement -

Μια ένωση που δόθηκε ως συμπλήρωμα διατροφής σε υπέρβαρους αλλά γενικά υγιείς ανθρώπους σε κλινική δοκιμή βοήθησε πολλούς ασθενείς να χάσουν βάρος, σε μια έρευνα που διεξήγαγαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Oregon (OSU) και δημοσίευσαν στο Journal of Nutrition.

Η έρευνα ανέλυσε τις επιδράσεις της χορήγησης συμπληρωμάτων λιποϊκού οξέος 600 mg για 24 εβδομάδες σε 31 ανθρώπους, με μια ομάδα ελέγχου παρόμοιου βάρους να λαμβάνει εικονικό φάρμακο.

«Τα δεδομένα έδειξαν σαφή απώλεια σωματικού βάρους και λίπους στους ανθρώπους που λάμβαναν τα συμπληρώματα λιποϊκού οξέος, ιδιαίτερα στις γυναίκες και τους πιο βαρείς συμμετέχοντες», ανέφερε ο Balz Frei, διευθυντής του Ινστιτούτου Linus Pauing του OSU και ένας εκ των επιστημόνων της μελέτης.

Γενικά, το σώμα παράγει επαρκή ποσότητα λιποϊκού οξέος για να εφοδιάσει τα ένζυμα που το χρειάζονται ώστε να λειτουργούν εύρυθμα. Όταν λαμβάνεται ως συμπλήρωμα διατροφής, το λιποϊκό οξύ παρουσιάζει επιπρόσθετες ιδιότητες, όπως η ενεργοποίηση του μεταβολισμού της γλυκόζης, η αντιοξειδωτική άμυνα και οι αντιφλεγμονώδεις αποκρίσεις, καθιστώντας το μία πιθανή συμπληρωματική θεραπεία για πάσχοντες από διαβήτη, καρδιακές παθήσεις και γνωστική εξασθένιση λόγω ηλικίας.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα