Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΦάρμακο-κοκτέιλ αντισωμάτων της AstraZeneca αποτρέπει την εκδήλωση Covid-19 σε ποσοστό 77%

Φάρμακο-κοκτέιλ αντισωμάτων της AstraZeneca αποτρέπει την εκδήλωση Covid-19 σε ποσοστό 77%

Το φάρμακο-κοκτέιλ αντισωμάτων της AstraZeneca αποδείχθηκε σε έρευνα επιτυχές κατά 77% στην πρόληψη συμπτωματικής Covid-19 σε ομάδες υψηλού κινδύνου του πληθυσμού, με την επιτυχία αυτή να αποτελεί σταθμό στην αύξηση του αριθμού των φαρμάκων που θα είναι διαθέσιμα για ευάλωτες ομάδες.

Τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής της Astra έδειξαν ότι κανείς εξ όσων έλαβαν το κοκτέιλ δεν απέπτυξε σοβαρή Covid-19 και δεν έχασε τη ζωή του από την ασθένεια, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Στην δοκιμή έλαβαν μέρος 5.197 συμμετέχοντες, από τον Νοέμβριο, οπότε και άρχισε σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, Γαλλία και Ισπανία.

Πρόκειται για ανακουφιστικό αποτέλεσμα για την ίδια τη βρετανοσουηδική εταιρεία, καθώς προηγούμενη κλινική δοκιμή για την επιτυχία του φαρμάκου σε άτομα που εκτίθεντο σκόπιμα στον ιό είχε αποτύχει τον Ιούνιο.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη προπαραγγείλει 700.000 δόσεις του κοκτέιλ προς παράδοση εντός του 2021, ωστόσο η αποτυχία της πρώτης δοκιμής είχε θέσει εν αμφιβόλω τη συμφωνία.

Οι εθελοντές έλαβαν το AZD7442 σε αναλογία 2 προς 1 με εικονικό φάρμακο (placebo).

“Χρειαζόμαστε νέες, πρόσθετες προσεγγίσεις όσον αφορά όσους δεν μπορούν να προστατευθούν μόνον από τα εμβόλια κατά της Covid-19”, ανέφερε ο Mene Pangalos, εκτελεστική αντιπρόεδρος βιοφαρμακευτικής έρευνας και ανάπτυξης της AstraZeneca, σε δήλωσή της. Σημείωσε ακόμη ότι τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Τα σκευάσματα αντισωμάτων θεωρούνται ένας πιθανός τρόπος για την προστασία ανθρώπων όπως οι καρκινοπαθείς, ο οργανισμός των οποίων πιθανόν να μην αντιδρά καλά στον εμβολιασμό.

Στο Ην. Βασίλειο, την Παρασκευή, εγκρίθηκε η πρώτη θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά της Covid-19, με το πράσινο φως να αφορά σκεύασμα που ανέπτυξαν από κοινού οι Regeneron και Roche.

Πηγή: capital.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα