Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΥγείαΤο πράσινο φρούτο που προστατεύει από τον διαβήτη

Το πράσινο φρούτο που προστατεύει από τον διαβήτη

Ένα φρούτο που έχει γίνε ιδιαίτερα δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, μπορεί να μας προστατέψει από τον σακχαρώδη διαβήτη, καθώς φαίνεται να σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης της ασθένειας.

Ο λόγος βέβαια για το εξωτικό αβοκάντο, που έχει κατακτήσει την υφήλιο, και έχει γίνει σήμα κατατεθέν της υγιεινής διατροφής αλλά και του εναλλακτικού πρωινού για πολλούς ανθρώπους. Έρευνα που ανέφερε η Daily Express έδωσε ισχυρά στοιχεία για τον προστατευτικό ρόλο αυτής της τροφής.

Τι έδειξε η έρευνα
Όπως πληροφορεί το μέσο, έρευνα που εκδόθηκε στο περιοδικό Journal of Nutrition, κατέδειξε πως ο τρόπος που μεταβολίζουμε διάφορες τροφές επηρεάζει άμεσα την υγεία μας. Οι ερευνητές εξέτασαν τα βιοϊατρικά δεδομένα περισσότερων από 6.000 ενηλίκων, και βρήκαν πως η κατανάλωση αβοκάντο μειώνει τις πιθανότητες εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές σύγκριναν τον αριθμό των φρούτων που έτρωγαν οι συμμετέχοντες σε σχέση με τα επίπεδα ινσουλίνης και σακχάρων στο αίμα τους όταν δεν είχαν τραφεί για κάποιο διάστημα.

Η έρευνα έδειξε πως για κάποια άτομα, τα αβοκάντο μπορεί να είναι ωφέλιμα για τη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου, αλλά όχι για όλους. Παρόμοιες έρευνες έχουν καταλήξει στα ίδια συμπεράσματα. Νωρίτερα φέτος, ερευνητές του Baylor College of Medicine εξέτασαν πώς η κατανάλωση του αβοκάντο επηρεάζει την πιθανότητα νόσησης από διαβήτη.

«Η υγιεινή δίαιτα και η άσκηση είναι οι πιο βασικές αλλαγές στη ζωή μας για τον έλεγχο του ρίσκου του διαβήτη. Με ενδιαφέρει να βρω τροφές εύκολες στην προετοιμασία τους και προσβάσιμες, που μπορούν να συμπεριληφθούν σε μία τέτοια διατροφή», δήλωσε η Δρ. Αλέξις Γουντ του νοσοκομείου παίδων του Τέξας.

Τοστ με αβοκάντο και αβγό
Τοστ με αβοκάντο και αβγό | Shutterstock
Η εν λόγω έρευνα εκδόθηκε στο περιοδικό για τον σακχαρώδη διαβήτη, Journal of Diabetes Mellitus, και σύγκρινε άτομα που κατανάλωναν αβοκάντο με άτομα που απείχαν, καθώς και διαφορετικές ποσότητες κατανάλωσης μεταξύ ατόμων.

Ελέγχοντας τους συμμετέχοντες για διάστημα 6 ετών, και την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2 σε αυτούς, τα δεδομένα έδειξαν πως όσοι τρώνε τακτικά αβοκάντο παρουσιάζουν κατά μέσο όρο 20% μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης της ασθένειας.

Αυτό δεν είναι όμως το μόνο πλεονέκτημα του αβοκάντο. Το εξωτικό αυτό φρούτο, με τη μηδενική του περιεκτικότητα σε σάκχαρα, τα ωφέλιμα μονοακόρεστα λιπαρά του και τις ίνες που προσφέρει, βοηθά στην απώλεια βάρους δημιουργώντας αίσθημα κορεσμού, ενώ μειώνει και τη χοληστερίνη.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα