Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπιστήμηΤι λέει το ΦΕΚ για τις μάσκες μέσα στα πλοία

Τι λέει το ΦΕΚ για τις μάσκες μέσα στα πλοία

Ένα μπέρδεμα έχει δημιουργηθεί με τη χρήση μάσκας στα πλοία καθώς παρ΄όλο που σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να εξετάσει αν θα τις φοράμε ή όχι στο συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς, το ΦΕΚ αναφέρει πως η χρήση μάσκας στα πλοία παρατείνεται για 15 ημέρες ακόμη.

Συγκεκριμένα, το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στις 31 Μαΐου 2022 και έχει ισχύ από την Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2022 έως και την Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 υπογραμμίζει μάλιστα, πως, εάν ο επιβάτης δεν φορά μάσκα, τότε δεν θα του επιτρέπεται η επιβίβαση.

Παρότι όμως το ΦΕΚ δημοσιεύτηκε, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είπε σε σημερινές του δηλώσεις ότι το ζήτημα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες παραμένει ανοιχτό.

Μέχρι, πάντως, να βγει οποιαδήποτε νέα απόφαση, η μάσκα είναι υποχρεωτική.

Πιο αναλυτικά, για τη μάσκα στο πλοίο αναφέρεται:

Η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή Ν95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας (χειρουργικής και υφασμάτινης) είναι υποχρεωτική στους χώρους των επιβατηγών, επιβατηγών – οχηματαγωγών πλοίων, επιβατηγών – οχηματαγωγών – ταχύπλοων, επιβατηγών ταχύπλοων και επιβατηγών-υδροπτέρυγων, κρουαζιερόπλοιων, ιδιωτικών και επαγγελματικών πλοίων αναψυχής ανεξαρτήτως σημαίας και ημερόπλοιων, στους οποίους η χρήση αυτή προβλέπεται, σύμφωνα με τα οικεία υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος υποχρεούνται, πριν από την επιβίβαση, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και κατά την αποβίβαση των επιβατών, να συμμορφώνονται και προς τα λοιπά μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων κορονοϊού COVID-19 που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας https://www.ypa.gr.

Σε περίπτωση που επιβάτης δεν φέρει μάσκα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο παρόν, δεν του επιτρέπεται η είσοδος στο αντίστοιχο μέσο μεταφοράς.

Η μάσκα παραμένει υποχρεωτική στους εξής χώρους:

Νοσοκομεία
Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ)

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα