Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΥγείαΤα 8 πιο υγιεινά τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνουμε πιο συχνά

Τα 8 πιο υγιεινά τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνουμε πιο συχνά

Πόσα από αυτά τα τρόφιμα τελικά καταλήγουν συχνά στο καλάθι σου; Τροφή για σκέψη…

Μια ποικίλη διατροφή, λένε οι διατροφολόγοι, είναι η βάση μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. Η κατανάλωση μεγάλης ποικιλίας τροφών είναι πραγματικά απαραίτητη για να παρέχουμε στον οργανισμό μας όλο το φάσμα των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται για να λειτουργεί σωστά και για να αποτρέψουμε τη συσσώρευση τοξικών ουσιών (συντηρητικά, βαφές, λιπάσματα, αντιβιοτικά στο κρέας) στον οργανισμό που δημιουργούν  ανισορροπίες.

Αλλά λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι είμαστε πλάσματα της συνήθειας, συχνά βρισκόμαστε να επαναλαμβάνουμε τα ίδια μενού ξανά και ξανά: σαλάτες, ζυμαρικά, ρύζι, στήθος κοτόπουλου και λίγα άλλα.  Ωστόσο, η περίφημη μεσογειακή διατροφή έχει μια μεγάλη ποικιλία από υγιεινές τροφές διαθέσιμες που μπορούν να εμπλουτίσουν τα πιάτα μας και να μας δώσουν υγεία, ευεξία και συνεχή ενέργεια.

Ποιες όμως να διαλέξετις ανάμεσα στα πολλά διάσημα superfoods ; Και πώς μπορούν να ωφελήσουν το σώμα μας, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος; Αυτά είναι οι 8 πιο υγιεινές τροφές, που συχνά παραβλέπονται, που μπορούν να κάνουν τις συνταγές μας πιο ελκυστικές και νόστιμες και να μας δώσουν ζωντάνια και λαμπερή λάμψη.

1 – ΦΑΣΟΛΙΑ ΛΟΥΠΙΝI

Το λούπινο ή λούπινο είναι οι κίτρινοι σπόροι οσπρίων του γένους Lupinus. Τρώγονται παραδοσιακά ως τουρσί σνακ, κυρίως στη Μεσόγειο, στη Λατινική Αμερική και στη Βόρεια Αφρική. Η πιο αρχαία απόδειξη του λούπινου είναι από την αρχαία Αίγυπτο, που χρονολογείται από τον 22ο αιώνα π.Χ. Η πικρή ποικιλία των φασολιών είναι πλούσια σε αλκαλοειδή και είναι εξαιρετικά πικρά εκτός και αν ξεπλυθούν μεθοδικά. Ποικιλίες χαμηλών αλκαλοειδών που ονομάζονται γλυκά λούπινα έχουν εκτραφεί και φυτεύονται όλο και περισσότερο. Αυτό το όσπριο που τσιμπολογείται ως απεριτίφ στις χώρες της Νότιας Ευρώπης μειώνει τις αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα, κρατά μακριά την κακή χοληστερόλη, βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και ενισχύει τα οστά χάρη στις φυτικές ίνες, τα ωμέγα-3 και 6 και την περιεκτικότητά του σε μέταλλα όπως κάλιο, ασβέστιο και φώσφορο. Είναι μια πραγματική υπερτροφή χαμηλού κόστους, ιδανική για να καταναλωθεί ως σνακ μεταξύ των γευμάτων.

2 –  ΚΡΕΜΜΥΔΙ

Το κόκκινο κρεμμύδι είναι η turbo εκδοχή του λευκού: εκτός από συμπύκνωμα βιταμινών και μετάλλων όπως βιταμίνες C, K και B12 και ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο, περιέχει κερκετίνη, ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία από τις αλλεργίες και την καρδιά. ασθένεια . Καταναλώστε το ωμό, για να μην αραιώσει τις ιδιότητές του, σε σαλάτες όπως  με ντομάτα και φέτα.

3 – ΣΑΡΔΕΛΕΣ

Το θρεπτικό αστέρι αυτού του «φτωχού» ψαριού; Ωμέγα-3, ακόρεστα λιπαρά που αυξάνουν την «καλή» χοληστερόλη και μειώνουν τα επίπεδα τριγλυκεριδίων, προλαμβάνοντας ασθένειες όπως η αθηροσκλήρωση. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, αυτό το λιπαρό ψάρι συγκαταλέγεται στις σπάνιες τροφές που περιέχουν βιταμίνη D , που συνήθως παράγεται μόνο όταν εκτίθουμε στον ήλιο. Αν τα βρεις φρέσκα, απόλαυσέ τα ψητά, όπως στην Πορτογαλία όπου είναι ένα αναγνωρισμένο εθνικό φαγητό.

4 – ΚΑΠΑΡΗ

Η κάπαρη είναι μια εξαιρετική πηγή πολυφαινολών και έχει αντιοξειδωτική δράση που επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης των κυττάρων και του δέρματος, διεγείρει τη μικροκυκλοφορία εμποδίζοντας την εμφάνιση τριχοειδών αγγείων και βαριών ποδιών και έχει διουρητική δράση που προλαμβάνει την κυτταρίτιδα. Εν ολίγοις, είναι μια τροφή ομορφιάς που μπορείς να προσθέσεις παντού.

5  – ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ

Καλλιεργούνται επίσης στην Ιταλία, οι γλυκοπατάτες (ή οι αμερικανικές πατάτες) έχουν υψηλά επίπεδα φλαβονοειδών, καροτενοειδών, βιταμίνης C και βιταμίνης Α (ή ρετινόλη) με χοριακή αντιοξειδωτική δράση που τις καθιστούν μια πραγματική αντιγηραντική τροφή. Κατανάλωσε τις σαν κανονικές πατάτες, ψητές, βραστές, σε πουρέ και φρόντισε να φας και τη φλούδα, η οποία είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

6 – ΛΑΧΑΝΟ

Οι διάσημοι, που το καταναλώνουν τακτικά, έχουν εμμονή με αυτό. Δικαιολογημένα: το κατσαρό λάχανο είναι η κατ’ εξοχήν υπερτροφή. Είναι μια βόμβα αντιοξειδωτικών: περιέχει φλαβονοειδή και βιταμίνες A, C, K, E και ομάδα Β, καθώς και ασβέστιο ευεργετικό για τα οστά, ψευδάργυρο που υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και σίδηρο που καταπολεμά την αναιμία. Φάε το σε σαλάτες, με ρεβίθια και αβοκάντο για παράδειγμα, και θα έχεις ελιξίριο μακροζωίας.

7 – ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Χαμηλά σε θερμίδες και γεμάτα φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες Β και μέταλλα, όπως φώσφορος, κάλιο και χαλκός, τα μανιτάρια έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό και το καρδιαγγειακό σύστημα. Καθάρισέ τα από το ρόλο τους ως καρύκευμα για κρέας και ριζότο και κάντα  επίσης πρωταγωνιστές σε σούπες και σαλάτες.

8 – ΚΙΧΡΙ

Εάν έχεις αδύναμα, λεπτά μαλλιά, οι μικρές κάψουλες από σπόρους κεχρί, ένα συμπλήρωμα ανάπτυξης, θα σου είναι γνωστές. Εκτός από το ότι δεν περιέχει γλουτένη και έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, το κεχρί είναι στην πραγματικότητα πλούσιο σε πρωτεΐνες, αμινοξέα, αντιοξειδωτικά και μέταλλα όπως μαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορο και σίδηρο, απαραίτητα για υγιή μαλλιά και δέρμα. Μαγείρεψέ το όπως το ρύζι και απόλαυσέ το σε σαλάτες με ωμά λαχανικά και βότανα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα