Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΥγείαΤα ακτινίδια ενισχύουν την ψυχική υγεία και ανεβάζουν τη διάθεση

Τα ακτινίδια ενισχύουν την ψυχική υγεία και ανεβάζουν τη διάθεση

Ένα ακτινίδιο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει… πέρα. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη η κατανάλωση ακτινιδίων μπορεί να σας βγάλει από τη κακή διάθεση μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες. Το πράσινο μαλακό φρούτο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία βελτιώνει την ευεξία. Τώρα οι ερευνητές πιστεύουν ότι το φρούτο μας παρέχει ταχύτερη και μεγαλύτερης διάρκειας τόνωση από ό,τι τα συμπληρώματα βιταμίνης C.

Η ομάδα, από το Πανεπιστήμιο του Otago της Νέας Ζηλανδίας, διεξήγαγε μια έρευνα οκτώ εβδομάδων σε 155 ενήλικες που είχαν χαμηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Οι συμμετέχοντες έλαβαν είτε ένα συμπλήρωμα βιταμίνης C, είτε εικονικό φάρμακο, είτε δύο ακτινίδια καθημερινά και στη συνέχεια ανέφεραν τη διάθεση, την ποιότητα του ύπνου και τη σωματική τους δραστηριότητα.

Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκαν στο British Journal of Nutrition, έδειξαν ότι τα ακτινίδια βελτίωσαν τη διάθεση μέσα σε τέσσερις ημέρες, με την επίδραση της ενίσχυσης να κορυφώνεται περίπου στις 14-16 ημέρες. Τα συμπληρώματα βιταμίνης C, από την άλλη πλευρά, βελτίωσαν οριακά τη διάθεση μέχρι την 12η ημέρα.

Ο επικεφαλής συγγραφέας δρ Μπεν Φλέτσερ πρόσθεσε: «Αυτό μας βοηθά να δούμε ότι αυτό που τρώμε μπορεί να έχει σχετικά γρήγορο αντίκτυπο στο πώς αισθανόμαστε».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα