Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΣχολεία: Τι θα γίνει με τις μάσκες στους μαθητές - Απαντά ο...

Σχολεία: Τι θα γίνει με τις μάσκες στους μαθητές – Απαντά ο Μαγιορκίνης

Στον ραδιοσταθμό Alpha Radio 98,9 και τον Σωτήρη Μπέσκο μίλησε ο επίκουρος καθηγητής Επιδιμιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίκης για το νέο στέλεχος του κορωνοϊού, «Kraken».
Αρχικά, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι τα στοιχεία τη δεδομένη στιγμή, δεν επαρκούν για την εξαγωγή σίγουρων συμπερασμάτων, λέγοντας «Τα μόνα στοιχεία, που έχουμε είναι αυτά από τις ΗΠΑ. Αρχικά λεγόταν ότι η εξάπλωση θα φτάσει το 40% μέχρι το Δεκέμβρη και χθες υποβαθμίστηκε στο 28% σύμφωνα με το ECDC. Δεν έχουμε επαρκή στοιχεία, για να πούμε ότι θα επικρατήσει αυτή η παραλλαγή. Δεν υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας των ΗΠΑ. Δεν φαίνεται ότι θα χρειαστούν μέτρα».

Επιστροφή μάσκας στα σχολεία
Όσον αφορά την επιστροφή της μάσκας στα σχολεία, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή «δεν προβλέπετε κάτι τέτοιο».

«Η επιστροφή των οριζόντιων μέτρων είναι επακόλουθο της πίεσης στο σύστημα υγείας. Υπάρχει σύσταση την χρήση της μάσκας, στο πλαίσιο της ατομικής ευθύνης. Δεν διαφαίνεται η επιβολή μέτρων μέχρι στιγμής. Είμαστε μακριά από αυτό. Δεν υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας, ούτε προβλέπεται».

Ο ίδιος, μάλιστα, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή βιώνουμε την έξαρση της γρίπης «Βιώνουμε αυτή τη στιγμή την έξαρση της γρίπης. Σύμφωνα με τα δικά μου μοντέλα, δεν θα υπάρξει μετέπειτα περαιτέρω κορύφωση».

Μεταδοτικότητα «Kraken»
Ο κ. Μαγιορκίνης, σχετικά με τη μεταδοτικότητα της νέας μετάλλαξης, επισήμανε πως ακόμη δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία, αλλά τα εμβόλια εξακολουθούν να προστατεύουν τους πολίτες.

«Υπάρχουν κάποιες εκτιμήσεις για τη μεταδοτικότητα της νέες μεταλλάξεις, μπορεί να μην είναι στο 20% η μεταδοτικότητα, αλλά να φτάνει το 50 – 60%, αλλά δεν έχουμε επαρκή στοιχεία».

«Δεν φαίνεται να επηρεάζεται η προστασία από τα εμβόλια σχετικά με τη σοβαρή νόσηση και την πρόκληση θανάτου».

«Εν γένει, αν κάποιος κολλήσει σχετικά πρόσφατα, υπάρχουν πολύ λίγες πιθανότητας να κολλήσει και πάλι σύντομα, χωρίς να αποκλείεται. Είναι, όμως, εξαιρετικά απίθανο».

Τέλος, όσον αφορά την Κίνα, δήλωσε ότι «βρίσκεται σε μια κατάσταση έξαρσης, επειδή σταμάτησε να χρησιμοποιεί την μέθοδο του «zero-covid». Δεν εκτέθηκε στον κορωνοϊό και δεν έχει υψηλή ανοσία».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα