Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΥγείαΣτην ανάκλήση λιποδιαλυτικού συμπληρώματος διατροφής που δύναται να προκαλέσει θάνατο προβαίνει ο...

Στην ανάκλήση λιποδιαλυτικού συμπληρώματος διατροφής που δύναται να προκαλέσει θάνατο προβαίνει ο ΕΟΦ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Εθνικός οργανισμός φαρμάκων, καθώς ανακοίνωσε ότι ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής το οποίο από το 2012 έχει προκαλέσει 30 θανάτους στην Βρετανία.

Ο λόγος για το DNP Dinitrophenol 250mg caps, το οποίο διακινείται μέσω διαδικτύου. Περιέχει την ουσία 2,4 Dinitrophenol. Σύμφωνα με τον ΕΟΦ είναι πολύ επικίνδυνο για την υγεία, καθώς είναι τοξικό όταν εισπνέεται, καταπίνεται ή έρχεται σε επαφή με το δέρμα. Ο αρμόδιος οργανισμός επισημαίνει επίσης ότι το φάρμακο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια οργάνων, καρδιακές προσβολές, έντονους εμετούς, ταχεία αύξηση της εσωτερικής θερμοκρασίας του σώματος και σε ορισμένες περιπτώσεις θανάτους.

Συγκεκριμένα ο ΕΟΦ αναφέρει στην στην ανακοίνωσή του:

“Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ διακινείται στην Ελλάδα, το προϊόν DNP Dinitrophenol 250mg caps το οποίο περιέχει την ουσία 2,4 Dinitrophenol, η οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τη Δημόσια Υγεία.

Το DNP είναι ένα βιομηχανικό χημικό προϊόν που διατίθεται στο εμπόριο ως λιποδιαλυτικό, αλλά δεν είναι ασφαλές για ανθρώπινη κατανάλωση. Έχει προκαλέσει τουλάχιστον 30 θανάτους στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2012.

Είναι μια τοξική ουσία που μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια οργάνων, καρδιακές προσβολές, έντονους εμετούς, ταχεία αύξηση της εσωτερικής θερμοκρασίας του σώματος και σε ορισμένες περιπτώσεις θανάτους.

Το DNP είναι ένα εξαιρετικά ασταθές χημικό προϊόν, το οποίο μπορεί να αποσυντεθεί υπό την επίδραση διαφόρων παραγόντων, προκαλώντας πυρκαγιά και εκρήξεις.

Είναι τοξικό όταν εισπνέεται, έρχεται σε επαφή με το δέρμα και σε περίπτωση κατάποσης. Είναι επίσης τοξικό για το περιβάλλον.

Η κυκλοφορία του προϊόντος στην Ελλάδα γίνεται και μέσω διαδικτύου, μέσω της ιστοσελίδας www.tradekey.com. Tο παραπάνω προϊόν κυκλοφορεί στις αγορές σαν συμπλήρωμα διατροφής”.

Πηγή:efsyn.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα