Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνία«ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ»: Επτά χρόνια ενεργούς λειτουργίας και δράσης

«ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ»: Επτά χρόνια ενεργούς λειτουργίας και δράσης

Η «ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ» , Σύλλογος Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων των ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία, συμπληρώνει το 2024 είκοσι επτά χρόνια ενεργούς λειτουργίας και δράσης, με σκοπό πάντα τη δημιουργία εθελοντικής αιμοδοτικής συνείδησης και ιδιαίτερα βέβαια την υποστήριξη των ατόμων με Θαλασσαιμία και ως προς τις ανάγκες τους σε αίμα αλλά και κοινωνικά.

Στα χρόνια που πέρασαν, ο Σύλλογος καθιερώθηκε στη συνείδηση της πόλης, σταθεροποίησε τις εθελοντικές αιμοδοσίες για τα άτομα με Μεσογειακή Αναιμία, έγινε γνωστός και ευρύτερα στη Βόρεια Ελλάδα, βραβεύτηκε για τις ενέργειές του, και πάνω από όλα συσπείρωσε μια πλειάδα ανθρώπων με ευαισθησίες σε κοινές πρακτικές και οράματα.

Αναλυτικά:

“Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε για μια δράση του συλλόγου, που θα αφιερωθεί στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη ήτοι την Παρασκευή 14 Ιουνίου, στη διάρκεια της οποίας θα προβούμε σε καμπάνια ενημέρωσης του κοινού μαζί με άλλες συλλογικές οντότητες. Η εκστρατεία είναι μια ευκαιρία για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τους εθελοντές αιμοδότες για τις σωτήριες δωρεές τους σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και να προσελκύσουμε νέους για να έχουμε ένα μέλλον με ασφαλείς και διαρκείς αιμοδοσίες.

  Στις 14 Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη 2024),   το πρωί σχεδιάζουμε να μοιράσουμε (μαζί με μέλη του συλλόγου, φοιτητές Ιατρικής και μέλη του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας) ενημερωτικό υλικό για την ημέρα σε διάφορους ιστορικούς χώρους της πόλης. Παράλληλα θα υπάρχει η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του ΑΧΕΠΑ στον χώρο της Καμάρας για το κοινό ενώ οι 2 σύλλογοι (ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ και ΕΣΘΑ) θα στήσουν ενημερωτικά stand

Δύο λόγια για την κυρίως δράση: Με το μικρό  λεωφορείο που παραχώρησε ο ΟΑΣΘ  ξεκινάμε στις 9.30 έμπροσθεν του κτιρίου Διοίκησης του ΑΠΘ, θα μεταβούμε καταρχάς στα Κάστρα Πύργος Τριγωνίου) , μετά στη Καμάρα (εκεί θα υπάρχει ήδη stand ενημέρωσης του κοινού και  η κινητή μονάδα του ΑΧΕΠΑ για αιμοδοσία), κατόπιν στη Παναγία Χαλκέων, μετά (μέσω Δωδεκανήσου) στο Λιμάνι (πλατεία Ελευθερίας), μέσω Μητροπόλεως στην Πλατεία Αριστοτέλους, με επόμενη στάση στον Λευκό Πύργο και τελική επιστροφή στη Καμάρα για αποβίβαση όλων των συμμετεχόντων. Στη δράση θα συμμετέχουν 24 φοιτητές της ΕΕΦΙΕ (Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας, παράρτημα Θεσσαλονίκης), και από 2-3 μέλη των συλλόγων ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ και ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑΣ. Σε κάθε στάση θα κατεβαίνουν οι επιβαίνοντες ,  θα ενημερώνουν ολιγόλεπτα (10-15’) το κοινό της κάθε στάσης  ενώ παράλληλα θα γίνεται αισθητή (με πανώ, banner, μπαλόνια) η ενημερωτική καμπάνια. Υπολογίζουμε τη συνολική διάρκεια της διαδρομής σε περίπου 4 ώρες (9.30-13.30πμ). Το οπτικό υλικό (φωτογραφίες, βίντεο) θα χρησιμοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας. Σας αποστέλλουμε συνημμένα την αφίσα της φετινής δράσης.

Επιπρόσθετα ο ΟΑΣΘ θα προβάλει στις ενημερωτικές ηλεκτρονικές Πινακίδες  των στάσεων του  (όπου γίνονται οι αναγγελίες άφιξης των διαφόρων λεωφορειακών γραμμών) την ενημέρωση για  την συγκεκριμένη ημέρα με το σύνθημα «14 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη: Δώστε αίμα, Δώστε ΖΩΗ». Μηνύματα σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, θα προβάλλονται στις στάσεις για το χρονικό διάστημα από τις 06 Ιουνίου έως και τις 17 Ιουνίου 2024.

Επιπλέον, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε και τον νέο τρόπο επικοινωνίας μας με τους αιμοδότες μέσω του αριθμού 6947738405 είτε με τηλεφωνική κλήση είτε με μηνύματα σε viber & whats up.

Τέλος μετά από συζητήσεις και σχετικό αίτημά μας, η εταιρεία “La vie en rose” θα συμμετέχει με τον δικό της τρόπο της στην καμπάνια ενημέρωσης  με την συμπερίληψη ενημερωτικού flier  στις τσάντες των πωλούμενων προϊόντων της, είτε μαζί με τον λογαριασμό κάθε πώλησης, είτε ως μπροσούρα στους πάγκους των ταμείων των καταστημάτων της τοπικά.

Η ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ προσπαθεί από ετών να καθιερώσει μια διαρκή ετήσια υπενθύμιση του γεγονότος, καθώς το πρόβλημα της αιμοδοσίας είναι από τα πλέον σημαντικά στον χώρο της υγείας αφού ακόμη και σήμερα οι ανάγκες της χώρας μας καλύπτονται κύρια ακόμη από το συγγενικό περιβάλλον (περίπου 36%) και από εθελοντές αιμοδότες (το 58%) με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να υφίστανται τις συνέπειες των ελλείψεων αίματος. Για τα άτομα με Θαλασσαιμία  η μετάγγιση αίματος είναι το «φάρμακο» που τους κρατά στη ζωή. Πρέπει να μεταγγίζονται στην ώρα τους με «φρέσκο» και ασφαλές αίμα.

Οι σημαντικότεροι λόγοι που ωθούν τους ανθρώπους σε πράξεις εθελοντικής βοήθειας έχουν σχέση με το αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης και αγάπης, την αναζήτηση ενός ανώτερου νοήματος στη ζωή, την αναζήτηση κοινωνικής αναγνώρισης και προβολής, τη διάθεση για ψυχική και κοινωνική επαφή, τη χαρά της προσφοράς.

Δίκαια το σύνθημα του φετινού εορτασμού είναι «Σας ευχαριστούμε που  χαρίζετε ΖΩΗ».

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα