Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπιστήμη«Ομολογία» της Pfizer: Πόσο πέφτει η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στο τέλος του...

«Ομολογία» της Pfizer: Πόσο πέφτει η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στο τέλος του εξαμήνου

Περίπου 6% κάθε δίμηνο μετά τη δεύτερη δόση, μειώνεται η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer όπως παραδέχεται η ίδια η φαρμακοβιομηχανία, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιοποίησε την Τετάρτη η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων Φαρμάκων (FDA).

Παράλληλα, παραδέχεται ότι τα κρούσματα μεταξύ εμβολιασμένων είναι πιο συχνά μεταξύ αυτών που είχαν λάβει τη δεύτερη δόση πολλούς μήνες πριν.

Αυτήν την μείωση, η εταιρεία επικαλείται ως επιχείρημα προκειμενου να εγκριθεί η τρίτη δόση του εμβολιασμού, κάτι που αναμένεται να αποφασίσει ο ανεξάρτητη επιτροπή την Παρασκευή.

Τα στοιχεία που υπεβαλλε η εταιρεία στον FDA Περιλαμβάνουν και τα δεδομένα από το εμβολιαστικό πρόγραμμα του Ισραήλ που δείχνουν ότι η τρίτη δόση «έχει προφίλ αντιδραστικότητας παρόμοιο με αυτό που παρατηρήθηκε μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης και αποκαθιστά τα υψηλά επίοπεδα προστασίας»

Η εταιρεία λοιπόν,«ζητά αδειοδότηση μιας ενισχυτικής δόσης του εμβολίου της που θα χορηγηθεί 6 μήνες μετά τη δεύτερη δόση, σε άτομα άνω των 16 ετών»

Τα δεδομένα αντλήθηκαν την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου, κατά την οποία η μετάλλαξη Δέλτα είχε ήδη καταστεί κυρίαρχη.

πηγή naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα