Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΟι τροφές που θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε τη διάθεσή σας!

Οι τροφές που θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε τη διάθεσή σας!

Μία μόνο μικρή αλλαγή στην καθημερινότητά σας είναι αρκετή για να διαπιστώσετε ότι αισθάνεστε πιο υγιείς, πιο ευτυχισμένοι και έτοιμοι για το οτιδήποτε. Αν θέλετε, λοιπόν, να φτιάξετε την διάθεσή σας και να νιώθετε κι εσείς καλύτερα, δεν έχετε παρά να συμπεριλάβετε στην διατροφή σας τις παρακάτω τροφές.

Κόκκινη πιπεριά
Γνωρίζατε ότι οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν πραγματικά περισσότερη βιταμίνη C από ό,τι ένα πορτοκάλι; Αυτά τα λαχανικά με χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες περιέχουν πολλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά για να βελτιώσουν τη διάθεσή σας, καθιστώντας τα μια από τις πρώτες επιλογές που πρέπει να κάνετε αν θέλετε να φτιάξετε τη διάθεσή σας.

Καρύδια
Τώρα υπάρχει ένας λόγος να τρώτε καρύδια, καθώς όχι μόνο αποτελούν ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ, αλλά αποτελούν επίσης μια από τις λίγες φυτικές πηγές για υγιή ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, μια θρεπτική ουσία που είναι ευεργετική τόσο για τον εγκέφαλο, όσο και για την καρδιά.

Σοκολάτα
Έρευνες έχουν δείξει ότι η αντιοξειδωτική μαύρη σοκολάτα μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σεροτονίνης και να προστατεύσει από τη γνωστική μείωση. Αλλά ήδη γνωρίζατε ότι η σοκολάτα σας κάνει ευτυχισμένους, έτσι δεν είναι;

Τυρί cottage
Μην υποτιμάτε το ντεμοντέ τυρί cottage, καθώς περιέχει πολλή πρωτεΐνη και τρυπτοφάνη, ένα απαραίτητο αμινοξύ που συνδέεται με τη βελτίωση της διάθεσης και της γνώσης, όπως έχει αποδειχθεί και σε πολλές ερευνητικές μελέτες.

Τηγανητές πατάτες γλυκοπατάτας
Οι πατάτες σε οποιαδήποτε μορφή σημαίνουν ευτυχία, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ωστόσο, οι τηγανητές πατάτες γλυκοπατάτας αξίζουν ιδιαίτερα την προσοχή σας καθώς η γλυκοπατάτα έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β6. Είναι ένα βασικό συνένζυμο για τη γνωστική ανάπτυξη και μπορείτε να βρείτε το 15% της ημερήσιας κατανάλωσής του μόνο σε λίγες από αυτές.

Βρώμη
Η βρώμη τον τελευταίο καιρό έχει γίνει μόδα ως το απόλυτο υγιεινό πρωινό, αλλά οι διαλυτές ίνες της βρώμης θα σας κρατήσουν πιο γεμάτους και χορτάτους για περισσότερη ώρα. Επιπλέον, οι βιταμίνες Β που περιέχει βοηθούν το σώμα σας να παράγει ενέργεια από όλα τα τρόφιμα που καταναλώνετε.

Καφές
Πολλοί γνωρίζουμε ότι μία κούπα καφέ το πρωί μπορεί να είναι η αφορμή για να νιώσουμε αμέριστη ευτυχία. Οι γυναίκες, μάλιστα, που πίνουν καφέ τακτικά διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης, σύμφωνα με όσα αναφέρει το womenshealthmag.com.

Πηγή:newsbeast.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα