Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΜητσοτάκης – ΔΕΘ: Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις για όλους για βασικές ασθένειες

Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις για όλους για βασικές ασθένειες

Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις για βασικές ασθένειες στο σύνολο του πληθυσμού ανήγγειλε το βράδυ του Σαββάτου από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα δοθεί έμφαση στην πρόληψη και τη δημόσια υγεία, με πρώτο βήμα τον δωρεάν έλεγχο για όλους έναντι βασικών ασθενειών, «αλλά και ένα εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της μάστιγας της παιδικής παχυσαρκίας» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο νέο σχολείο, τόνισε πως καθιερώνει την υποχρεωτική ξένη γλώσσα από το νηπιαγωγείο, όπως και την κριτική σκέψη και σημείωσε: «Το ενδιαφέρον μας στραμμένο στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας. Για πρώτη φορά στην ιστορία προσλήφθηκαν πάνω από 4.000 καθηγητές στην ειδική αγωγή και περί τους 11.000 στη γενική εκπαίδευση. Είναι οι πρώτες προσλήψεις στον τομέα της εκπαίδευσης από το 2010. Σημαντική μεταρρύθμιση παρά τις αντιδράσεις και η ελάχιστη βάση εισαγωγής. Είναι καιρός να διαλυθεί η αντίφαση να υπάρχει περίσσευμα άνεργων συνταξιούχων και έλλειμμα εξειδικευμένου προσωπικού».

Σε ό,τι αφορά το περιβάλλον εργασίας, ο πρωθυπουργός είπε πως η ψηφιακή κάρτα εργασίας θωρακίζει τον κάθε εργαζόμενο από την εργοδοτική αυθαιρεσία και τη μαύρη εργασία. «Η αποτροπή περιστατικών έμφυλης βίας και το δικαίωμα της αποσύνδεσης δίνουν αξιοπρέπεια στην εργασία. Εξ ου και παιδεία και εργασία γίνονται οι δύο πυλώνες της νέας Ελλάδας. Ασφαλής και ενωμένη κοινωνία που δεν αφήνει κανένα πίσω», διαμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα