Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΜαλλιά: Τα superfoods που τα δυναμώνουν

Μαλλιά: Τα superfoods που τα δυναμώνουν

Αυτά είναι τα θρεπτικά συστατικά που θα δυναμώσουν τα μαλλιά σας και αυτές οι τροφές που θα τα βρείτε φυσικά.

Εάν δεν πετυχαίνετε το πολυτελές και πλούσιο εφέ πληρότητας σε κάθε χτένισμα, πιθανότατα αναζητάτε τρόπους για να δυναμώσετε τα μαλλιά σας, αυξάνοντας το πάχος τους. Ως επί το πλείστον, το πάχος των μαλλιών καθορίζεται από τα γονίδιά μας καθώς από το πάχος των τριχοθυλακίων και τον αριθμό των ωοθυλακίων στο τριχωτό της κεφαλής.

Τα τρόφιμα όμως που καταναλώνετε, μπορούν να παίξουν ρόλο στην ενίσχυση του πάχους αλλά και της συνολικής υγείας των μαλλιών σας, αναφέρει η δρ Σάνι Φράνσις, δερματολόγος.

Θρεπτικά συστατικά για υγιή μαλλιά
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά για την υγεία των μαλλιών, καθώς όπως αναφέρεται σε έρευνα φαίνεται πως μειώνουν την τριχόπτωση και βελτιώνουν την υφή τους.

Εκτός από τα ωμέγα-3, οι πρωτεΐνες, ο σίδηρος, οι φυτικές ίνες, οι βιταμίνες A, B, C, D και E και ο ψευδάργυρος είναι όλα σημαντικά για την ανάπτυξη των μαλλιών, σύμφωνα με επιστημονική έκθεση που δημοσιεύθηκε στο ​Dermatology Practical & Conceptual​.

Μερικές από τις καλύτερες τροφές που μπορείτε να επιλέξετε για να αυξήσετε την πρόσληψη των παραπάνω θρεπτικών συστατικών, περιλαμβάνουν:

#1 Λιπαρά ψάρια
Ψάρια όπως ο σολομός, οι σαρδέλες, το σκουμπρί, η πέστροφα, η ρέγγα και το χέλι είναι όλα υψηλής ποιότητας πηγές πρωτεϊνών και απαραίτητων λιπαρών οξέων (EFAs) ωμέγα-3 και ωμέγα-6.

Όπως αναφέρεται σε έρευνα στο Journal of Dermatology​, τα λιπαρά οξέα βοηθούν στην ανάπτυξη των μαλλιών μειώνοντας την τριχόπτωση και βελτιώνοντας την υφή και το πάχος τους.

#2 Σπόροι
Οι σπόροι είναι πηγή ωμέγα-3 λιπαρών, πρωτεϊνών, ψευδαργύρου, βιοτίνης και βιταμίνης Ε, όλα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε για υγιή μαλλιά. Οι σπόροι έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, τα οποία συμβάλλουν στην υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Το οξειδωτικό στρες μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα κύτταρα του δέρματος στο τριχωτό της κεφαλής και να προκαλέσει απώλεια μαλλιών, σύμφωνα με έρευνα στο ​International Journal of Trichology​. Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν το οξειδωτικό στρες και θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση της τριχόπτωσης προστατεύοντας αυτά τα κύτταρα του δέρματος.

#3 Πορτοκαλί λαχανικά
Τα πυκνά μαλλιά απαιτούν ένα υγιές τριχωτό, όπου θα μπορούν να συνεχίσουν να αναπτύσσονται. Τα πορτοκαλί λαχανικά όπως τα καρότα και οι γλυκοπατάτες περιέχουν βήτα-καροτίνη, τον πρόδρομο της βιταμίνης Α.

«Η βιταμίνη Α είναι η κινητήρια δύναμη της δερματολογίας», λέει η δρ Σάνι Φράνσις. Η βιταμίνη Α μπορεί επίσης να βοηθήσει το τριχωτό της κεφαλής να παράγει σμήγμα, λιπαρές εκκρίσεις που μπορούν να ενθαρρύνουν την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

#4 Αβοκάντο
Τα αβοκάντο δεν είναι μόνο μια εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και βιταμίνης Ε, που προάγουν την ανάπτυξη των μαλλιών, αλλά περιέχουν επίσης 2 έως 6 μικρογραμμάρια βιοτίνης.

Η τριχόπτωση σχετίζεται με ανεπάρκεια βιοτίνης, σύμφωνα με τους ειδικούς.

#5 Σκούρα πράσινα λαχανικά
Τα περισσότερα σκούρα πράσινα λαχανικά, όπως το μπρόκολο, το kale, το σπανάκι, είναι εξαιρετικές «πηγές» βιταμίνης Α και σιδήρου. Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για την παραγωγή φυσικών ελαίων που περιποιούνται τα μαλλιά μας και τους δίνουν λάμψη και ελαστικότητα.

Τα σκούρα πράσινα λαχανικά παρέχουν επίσης σίδηρο και ασβέστιο, τα οποία είναι και τα δύο απαραίτητα για υγιή μαλλιά.

vita.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα