Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΜαζάνης: Δεν υπάρχει πια ασυλία στα παιδιά από τον κορωνοϊό

Μαζάνης: Δεν υπάρχει πια ασυλία στα παιδιά από τον κορωνοϊό

Φέτος η πανδημία ενδιαφέρει περισσότερο τα παιδιά από πέρυσι λέγαμε πέρυσι ότι είχαν ασυλία από τον κορωνοϊό, φέτος η μετάλλαξη Δέλτα δεν χαρίζει σε κανέναν» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης.

«Τα παιδιά είναι μια εστία της πυρκαγιάς που λέγεται πανδημία, πρέπει να σβήσουμε όλες τις εστίες. 2 εκατ. παιδιά είναι μεγάλη εστία πρέπει να σβήσουμε τις εστίες» τόνισε ο παιδίατρος.

«Μέχρι 2 ετών τα παιδιά κάνουν 16 εμβόλια, άντε ένα ακόμη του κορωνοϊού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαζάνης, ξεκαθαρίζοντας ότι το εμβόλιο έχει πάρει κανονική έγκριση από μεγάλους οργανισμούς όπως ο FDA και ο EMA, και δεν είναι πια πειραματικό.

Ο παιδίατρος έκανε δε έναν ενδιαφέροντα παραλληλισμό: «η βιοτεχνολογία στην ιατρική έχει αλλάξει παρά πολύ… Κάποτε όταν παίρναμε ένα αυτοκίνητο, στα πρώτα 10.000 χιλιόμετρα έπρεπε να κάνουμε μικρές ταχύτητες για να ‘’στρώσει’’ η μηχανή, τώρα η μηχανή του είναι στρωμένη από το εργοστάσιο. Έτσι είναι και με τα εμβόλια, κάποτε έπρεπε να κάνουμε 150.000 με 200.000 εμβόλια για να το δούμε, σήμερα το εμβόλιο βγαίνει έτοιμο, στρωμένο».

«Σε παιδιά από 0 ετών έως 18 περίπου 2 εκατ. παιδιά. 1 στους 5 πολίτες είναι παιδιά. Ειδικά τα παιδάκια 0 έως 3 ετών διασπείρουν τον ιό μέσα στην οικογένειά τους» προειδοποίησε ο Σπύρος Μαζάνης.

«Δεν υπάρχει ασυλία από τον κορωνοϊό, πρέπει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί. Πρέπει να δούμε το θέμα της πανδημίας, ειδικά τώρα που ξεκινάνε οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία» προειδοποίησε.

Όπως εξήγησε, το θέμα δεν είναι μόνο να νοσήσει και να το ξεπεράσει το παιδί, αλλά τι θα του αφήσει. «Σχεδόν τα 3 στα 100 παιδιά που θα νοσήσουν με ή χωρίς συμπτώματα έχουν πιθανότητες για μήνες να ταλαιπωρούνται με συμπτώματα ειδικά στο νευρικό σύστημα (μείωση μνήμης, πονοκεφάλους κλπ)».

Εξήγησε ότι στη χώρα μας άνοιξε η πλατφόρμα για τα παιδιά από 27 Ιουλίου. «Στις ΗΠΑ άνοιξε από 7 Μαΐου, άλλα αυτό έδωσε την ευκαιρία στην εθνική επιτροπή εμβολιασμών να εξετάσει καλύτερα το θέμα. Συστήνει να κάνουν το εμβόλιο από 12 ετών και πάνω».

Σύμφωνα με τον παιδίατρο, «τους επόμενους μήνες θα κατέβουμε στην ηλικία η αμερικανική παιδιατρική ζητά κατεπειγόντως με επιστολή της στον FDA να εγκριθεί το εμβόλιο από παιδιά 5 ετών και πάνω».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα