Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΜαγνήσια: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην περιοχή λόγωτων κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας

Μαγνήσια: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην περιοχή λόγωτων κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας

Στις περιοχές της Μαγνησίας που καταγράφηκαν τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας τις τελευταίες ημέρες μεταβαίνει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ την Δευτέρα 3 Ιουνίου.

Πρόκειται για την περιοχή στην οποία μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί πάνω από 40 κρούσματα στην περιοχή, με εννιά παιδιά να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και έναν ηλικιωμένο να έχει μεταφερθεί στην ΜΕΘ, λόγω της βεβαρημένης κατάστασης της υγείας του.

Στο πλαίσιο αυτό ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας εξέδωσε χθες σχετική ανακοίνωση, αναφορικά με την ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί στη Μαγνησία μετά την εμφάνιση των κρουσμάτων στις περιοχές Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο. Αναλυτικότερα σε αυτή αναφέρονται τα εξής:

“Στις 30/5/24, το Τμήμα Τροφιμογενών και Υδατογενών Νοσημάτων της Διεύθυνσης Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης για τα Λοιμώδη Νοσήματα του ΕΟΔΥ ενημερώθηκε από το Κέντρο Υγείας (ΚΥ) Βελεστίνου για αυξημένη προσέλευση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας σε κατοίκους των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου ΠΕ Μαγνησίας.

Από την αρχική καταγραφή των κρουσμάτων και από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχουν πραγματοποιηθεί με το ΚΥ Βελεστίνου και το ΓΝ Βόλου, έως σήμερα 1/6/24, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 40 κρούσματα γαστρεντερίτιδας, όλων των ηλικιών και των δύο φύλων με ημερομηνία εμφάνισης του φαινομένου να τοποθετείται στις 27/5/24. Επτά (7) παιδιά νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική, ενώ ένας υπερήλικας με υποκείμενα νοσήματα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΓΝ Βόλου. Πρόκειται για κατοίκους των εν λόγω περιοχών των οποίων η σύνδεση με το φαινόμενο διερευνάται.

Στις 31/05/2024 το Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής (ΤΥΕΠΥ) της ΠΕ Μαγνησίας μετέβη στις περιοχές για υγειονομική αναγνώριση του δικτύου ύδρευσης, έλαβε δείγματα νερού από σημεία αντιπροσωπευτικά του δικτύου ύδρευσης και τα απέστειλε στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας για εργαστηριακό έλεγχο.”

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα