Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΜαγιορκίνης: Αύξηση πίεσης στο Σύστημα Υγείας – 25% πάνω οι ασθενείς σε...

Μαγιορκίνης: Αύξηση πίεσης στο Σύστημα Υγείας – 25% πάνω οι ασθενείς σε ΜΕΘ

Για αύξηση της τάξης του 25%, των εισαγωγών ασθενών με κορωνοιό στις ΜΕΘ, εντός της τελευταίας εβδομάδας, έκανε λόγο ο επιδημιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας κορωνοιού στη χώρα.

Παράλληλα παρατηρούμε αύξηση των νέων εισαγωγών ασθενών με κορωνοιό, οι οποίες υπολογίζονται περισσότερο από 150 τις τελευταίες ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση παρατηρείται μείωση, της τάξης του 28%, σε ασθενείς που καταλήγουν από τον ιό. ( Περίπου 6 ανά ημέρα).

Η επιδημία στην Ευρώπη έδειξε σαφή στοιχεία σταθεροποίησης και προφανώς μικρής συρρίκνωσης κατά 5% στις διαγνώσεις αλλά με 5% αύξηση σε θανάτους μεσοσταθμικά, την τελευταία εβδομάδα, ανέφερε ο επιδημιολόγος διευκρινίζοντας πως σημαντική βελτίωση όσον αφορά την πορεία της πανδημίας δείχνει το Ηνωμένο Βασίλειο,  η Ολλανδία και η Δανία ενώ σημαντική επιδείνωση παρατηρούμε σε Γαλλία και Ιταλία.

Στην Ελλάδα με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ την τελευταία εβδομάδα ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια έδειξε σημάδια σταθεροποίησης και πολύ μικρής υποχώρησης.

Από την άλλη η πίεση στο σύστημα υγείας έδειξε σημεία σημαντικής αύξησης.

Πηγή: skai.gr

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα