Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΥγεία"Κόφτη" στις διαγνωστικές εξετάσεις επεξεργάζεται το υπουργείο υγείας

“Κόφτη” στις διαγνωστικές εξετάσεις επεξεργάζεται το υπουργείο υγείας

Στην επιβολή «κοφτών» στις διαγνωστικές εξετάσεις αναμένεται να προβεί το υπουργείο Υγείας τις επόμενες ημέρες με υπουργική απόφαση που θα εκδώσει ο υπουργός υγείας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ethnos.gr ο   νέα  που θα φέρει νέους «κόφτες» και περιορισμούς σε εξετάσεις πάσης φύσεως.

Με την συγκεκριμένη επιλογή του αρμόδιο υπουργείο στοχεύει στο να μπει φρένο στις ανεξέλεγκτες εξετάσεις που πραγματοποιούνται αλλά και τον περιορισμό των πλασματικών εξετάσεων που χρεώνονται στον ΕΟΠΥΥ αλλά δεν πραγματοποιούνται ποτέ. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε μήνα διαπιστώνεται υπέρβαση της προϋπολογισθείσας δαπάνης κατά πολλά εκατομμύρια ευρώ, που αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στις πλασματικές εξετάσεις που χρεώνονται σε αυτόν. Παρόλα αυτά είναι άγνωστο αν με τους νέους κόφτες που θα επιβληθούν θα υπάρχει περαιτέρω επιβάρυνση ή και άλλοι περιορισμοί στην πρόσβαση των ασθενών στις δωρεάν εξετάσεις μέσω ΕΟΠΥΥ.

Παράλληλα στον ΕΟΠΥΥ έχουν ξεκινήσει με εντολή της ηγεσίας του υπουργείου δειγματοληπτικοί έλεγχοι για την διαπίστωση αν έχουν πραγματοποιηθεί οι εξετάσεις που έχουν χρεωθεί αυτόν, με τα διαγνωστικά εργαστήρια και κέντρα να καλούνται από τον ΕΟΠΥΥ να αποστείλουν σε εικόνες δείγματα εξετάσεων από το πρώτο εξάμηνο του 2023. Συγκεκριμένα έχει ζητηθεί από την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να αποσταλούν όλα τα αποδεικτικά για μαγνητικές και αξονικές που έχουν πραγματοποιηθεί σε όλη τη χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2023 από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, προκειμένου να εντοπισθούν τυχόν παρατυπίες, ενώ άγνωστο παραμένει τι μέλλει γενέσθαι με τις διαγνωστικές εξετάσεις που πραγματοποιούν εξωτερικοί ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές και αποζημιώνονται επίσης από τον ΕΟΠΥΥ.  Ωστόσο, αναμένεται να ξεκινήσουν και έλεγχοι και σε αυτές, με τα ποιοτικά κριτήρια που θεσμοθετήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, βάση των οποίων οι κλινικές θα πρέπει να διαθέτουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ.

Πηγή:ethnos.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα