Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΚορωνοϊός : 7 σημάδια πως τον περάσατε χωρίς να το ξέρετε

Κορωνοϊός : 7 σημάδια πως τον περάσατε χωρίς να το ξέρετε

Με την πανδημία να αφήνει το αποτύπωμά της σε κάθε πτυχή της ζωής μας, είναι φυσικό να έχουμε αναρωτηθεί εάν ανήκουμε στο ποσοστό ανθρώπων, που πέρασαν κορωνοϊό, χωρίς να το καταλάβουν.

Ακόμη και αν τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα προστασίας από το φονικό ιό, ένα κρυολόγημα, ένας ξερός βήχας, μια γαστρεντερίτιδα, ακόμη κι ένας πονόλαιμος ήταν ικανός να μας κάνει να αγωνιούμε, μήπως τελικά έχουμε κολλήσει.

Σύμφωνα με ειδικούς, δεν υπάρχει τρόπος να μάθουμε με 100% βεβαιότητα εάν κάποια συμπτώματα που ενδεχομένως κάποιος αντιμετώπισε ήταν κορωνοϊός, ωστόσο υπάρχουν ορισμένα σημάδια που υποδεικνύουν αν μολύνθηκε και το ξεπέρασε χωρίς να το αντιληφθεί.

 

Τα σημάδια

Γερό κρυολόγημα. Τα συμπτώματα της Covid-19 μοιάζουν πολύ με μιας απλής ίωσης με μόνη διαφορά τη διάρκεια που μπορεί να κρατήσει μέχρι και δυο εβδομάδες.
Δύσπνοια. Μια λοίμωξη του αναπνευστικού είναι από τις πιο συνηθισμένες παρενέργειες της Covid-19.
Απώλεια γεύσης ή/και όσφρησης. Είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική επίπτωση της Covid-19 καθώς για τους περισσότερους ήταν και πρωτόγνωρη. Σχεδόν 8 στους 10 από όσους νόσησαν από κορωνοϊό εκδήλωσαν αυτό το σύμπτωμα και μάλιστα σε πολλούς από αυτούς κράτησε για πολλούς μήνες μετά την ίαση.
Αίσθημα κόπωσης. Αν δεν μπορείτε να σηκωθείτε από το κρεβάτι ακόμα και μετά από ένα γεμάτο 8ωρο ύπνου και ταυτόχρονα νιώθετε πιασμένοι, είναι ένα ακόμα σημάδι του κορωνοϊού. Αυτό το σύμπτωμα επίσης μπορεί να κρατήσει εβδομάδες μετά την ίαση.
Διάρροια. Τα γαστρεντερολογικά προβλήματα δεν συνδέονται άμεσα με την Covid-19, όμως αρκετοί ασθενείς υπέφεραν από διάρροια ως παράπλευρο σύμπτωμα και ειδικά μαζί με συμπτώματα του αναπνευστικού.
Επίμονος βήχας χωρίς φλέγμα. O ξηρός βήχας που κρατάει έως και μια εβδομάδα είναι σημάδι μόλυνσης από κορωνοϊό.
Κόκκινα μάτια. Εκτός από το αναπνευστικό, ο κορωνοϊός προσβάλει και τα μάτια γι’ αυτό οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην ακουμπάμε τα μάτια με τα χέρια μας

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα