Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚικίλιας: 951 τα ενεργά κρούσματα στην Κεντρική Μακεδονία - Οι περιοχές...

Κικίλιας: 951 τα ενεργά κρούσματα στην Κεντρική Μακεδονία – Οι περιοχές που προβληματίζουν

Σε 5.324 ανέρχονται σήμερα τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, από τα οποία τα 2.374 είναι στην Αττική, κάτι για το οποίο εξέφρασε προβληματισμό ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος μέχρι χθες ήταν 547 κρούσματα την ημέρα, με μέση ηλικία τα 48 έτη. «Υπάρχει αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ειδικά στην ομάδα 75 ετών και άνω, που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό», σημείωσε ο υπουργός Υγείας στην τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Σε ό,τι αφορά τα 5.324 ενεργά κρούσματα, τα 2.374 είναι στην Αττική και τα 951 στην Κεντρική Μακεδονία.

Τα περισσότερα νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες οι περιφερειακές ενότητες Θήρας, Μυκόνου, Βοιωτίας, Ροδόπης, Δυτικής Αττικής και Λακωνίας.

«Επίσης, μας προβληματίζουν ιδιαίτερα, λόγω των νέων κρουσμάτων και της αυξητικής τάσης, οι περιφερειακές ενότητες Μαγνησίας, Εύβοιας, Αχαΐας και φυσικά η Αττική, ιδίως ο Βόρειος, Ανατολικός και Κεντρικός Τομέας», είπε ο κ. Κικίλιας.

Σήμερα 1.445 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, από τους οποίους οι 274 είναι διασωληνωμένοι. Η μείωση κάθε εβδομάδα είναι μικρή, σημείωσε ο υπουργός Υγείας. Παράλληλα παραμένει υψηλός ο αριθμός των νέων εισαγωγών, που σήμερα ήταν 112.

Υψηλή παραμένει και η κάλυψη των ΜΕΘ, που είναι στο 48% στην επικράτεια, 63% στην Αττική και 50% στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα