Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΚαρκίνος στο έντερο: Ένα από τα συμπτώματα που φαίνεται στην κοιλιά

Καρκίνος στο έντερο: Ένα από τα συμπτώματα που φαίνεται στην κοιλιά

.

Γιατρός μοιράζεται έξι βασικά σημάδια του καρκίνου στο έντερο τα οποία δεν πρέπει να αγνοήσετε.

Σύμφωνα με την Express, ο γιατρός James O’Donovan που αποκαλύπτει τα έξι συμπτώματα τονίζει ότι «ορισμένα από αυτά τα συμπτώματα δεν είναι ειδικά για τον καρκίνο του εντέρου και μπορεί να προκληθούν από άλλες παθήσεις».

Τα έξι συμπτώματα
Επίμονες αλλαγές στο έντερο: Αλλαγές που κρατούν για περισσότερο από έξι εβδομάδες δεν θεωρούνται φυσιολογικές: «για παράδειγμα, μπορεί να διαπιστώσετε ότι πηγαίνετε στην τουαλέτα πιο συχνά ή να έχετε πιο χαλαρά κόπρανα που συνοδεύονται με πόνο στην κοιλιά».

Αίμα στα κόπρανα: «μπορεί να είναι ξεκάθαρα ορατό αίμα, αλλά μπορεί επίσης να είναι ελάχιστο που αναμειγνύεται στα κόπρανα και φαίνεται μονάχα με τεστ κοπράνων». Ωστόσο, ο γιατρός τονίζει ότι αυτό μπορεί να έχει να κάνει και με τις συνηθισμένες αιμορροΐδες.

Ανεξήγητη απώλεια βάρους: Το σημάδι αυτό είναι σημαντικό «ειδικά αν είστε άνω των 40 και έχετε χάσει περισσότερο από το 50% του συνολικού σας βάρος μέσα σε έξι μήνες χωρίς να έχετε προσπαθήσει να το χάσετε. Αν και υπάρχουν πολλοί παράγοντες που προκαλούν απώλεια βάρους, εάν έχετε επίσης κοιλιακό άλγος από τον ορθό, αιμορραγία και είστε 40 ετών και άνω, αυτό αυξάνει τις υποψίες για πιθανό καρκίνο του εντέρου».

Μάζα στην κοιλιά, τον ορθό ή τον πρωκτό: «Και πάλι υπάρχουν πολλές πιθανές υποκείμενες αιτίες αυτού του σημείου που μπορεί να μην είναι καρκίνος του εντέρου, αλλά είναι κάτι που πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω», είπε ο γιατρός.

Κοιλιακός πόνος ή φούσκωμα: «Ο πόνος στην κοιλιά ή το φούσκωμα που προκαλείται από το φαγητό μερικές φορές οδηγεί στην μείωση του φαγητού που καταναλώνεται και οδηγεί σε απώλεια βάρους».

Αίσθημα κούρασης συνεχώς: «Ο γιατρός σας πιθανότατα θα ελέγξει το αίμα σας εάν παρατηρήσει σιδηροπενική αναιμία, δηλαδή χαμηλά επίπεδα σιδήρου που προκαλούν χαμηλά επίπεδα αιμοσφαιρίνης. Μπορεί να το διερευνήσουν περαιτέρω λαμβάνοντας υπόψη πράγματα όπως η ηλικία σας και οι πιθανοί βαθύτεροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να αισθάνεστε έτσι».

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα