Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Το Οικοτροφείο ασθενών με άνοια τελικού σταδίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νόσου...

Θεσσαλονίκη: Το Οικοτροφείο ασθενών με άνοια τελικού σταδίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νόσου Αλτσχάιμερ

Το Οικοτροφείο ασθενών με άνοια τελικού σταδίου «Παναγία η Γλυκοφιλούσα» φροντίζει σωματικά, ψυχικά, κοινωνικά και πνευματικά ασθενείς με άνοια καθώς και τους φροντιστές τους.

Η ουσία της φροντίδας είναι να προλαμβάνει και να ανακουφίζει τα συμπτώματα της νόσου -ψυχικά και σωματικά- καθώς και να βελτιώνει την ποιότητα της ζωής και το πράττουμε αυτό εντελώς δωρεάν, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Μάγδα Τσολάκη Νευρολόγος, Ψυχίατρος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών.

Το Οικοτροφείο ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο 2022 από την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών και στον χώρο όπου βρίσκεται λειτουργούσε πριν ξενοδοχείο. Η «Παναγία η Γλυκοφιλούσα» αποτελεί την πρώτη Μονάδα στην Ελλάδα που παρέχει ολοκληρωμένη Ανακουφιστική Φροντίδα στο πλαίσιο μιας διεπιστημονικής προσέγγισης και στοχεύει να αποτελέσει πρότυπο για τη δημιουργία αντίστοιχων μονάδων σε όλη τη χώρα.
Η άδεια ίδρυσης αφορά τη φιλοξενία είκοσι πέντε ασθενών, ατόμων που πάσχουν από άνοια τελικού σταδίου.

Τα άτομα που φιλοξενούνται παρουσιάζουν κάποια από την εξής συμπτωματολογία: μη ικανότητα λεκτικής επικοινωνίας, ανάγκη βοήθειας για τη σίτιση και την τήρηση προσωπικής υγιεινής, συχνές πτώσεις-έλλειψη ισορροπίας- καθήλωση σε αναπηρικό αμαξίδιο/κρεβάτι, ακράτεια ούρων, σύγχυση, αϋπνίες κ.α.

Η Μονάδα στελεχώνεται από εξειδικευμένη Διεπιστημονική Ομάδα λειτουργών υγείας που περιλαμβάνει γιατρούς (Νευρολόγο-Ψυχίατρο και Γενική ιατρό), νοσηλευτές, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό λειτουργούς, φυσικοθεραπευτή και υποστηρίζεται από Διοικητική Ομάδα και εκπαιδευμένους Εθελοντές.

Όπως τόνισε η κα Τσολάκη είναι πολλοί αυτοί που κάνουν όλα αυτά τα χρόνια δωρεές στηρίζοντας και αναγνωρίζοντας το έργο της Εταιρείας, ενώ η ίδια αναφέρθηκε και στη δύναμη της μουσικής και τις ευεργετικές ιδιότητες της στους ασθενείς με άνοια.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα