Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΕξαδάκτυλος: Εμβολιασμός ταυτόχρονα για κορωνοϊό και γρίπη

Εξαδάκτυλος: Εμβολιασμός ταυτόχρονα για κορωνοϊό και γρίπη

Καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο με θέα» ήταν την Κυριακή ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ο οποίος συνομίλησε με την Φαίη Μαυραγάνη για τον κορωνοϊό, την γρίπη και την εμβολιαστική κάλυψη των πολιτών.

Στο ερώτημα εάν «ο κορονοϊός είναι πιά σαν την γρίπη;», ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος είπε ότι αφήνουμε σιγά – σιγά πίσω μας την πανδημία, που «γίνεται τώρα μια διαχειρίσιμη ασθένεια», τονίζοντας ωστόσο πως «είναι πιο φονικός από την γρίπη. Θυμάστε το καλοκαίρι πόσους νεκρούς είχαμε; Αλλά, πια τον διαχειριζόμαστε».

Ερωτηθείς για τα εμβόλια έναντι του κορωνοϊού, επεσήμανε πως έχουν δοθεί συστάσεις για να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών, όσοι ανεξαρτήτως ηλικίας ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, οι επαγγελματίες υγείας και όσοι μένουν ή εργάζονται σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων.

Παράλληλα επεσήμανε πως οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν και το αντιγριπικό εμβόλιο, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για να γίνει εμβολιασμός ταυτόχρονα για κορωνοϊό και γρίπη, ωστόσο ανέφερε πως για δικούς τους λόγους πολλοί πολίτες επιλέγουν να κάνουν με διαφορά αρκετών ημερών το εμβόλιο για τον κορωνοϊό και το αντιγριπικό εμβόλιο.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα