Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΥγείαΔιαβήτης: Το σύμπτωμα που εμφανίζεται στον ύπνο

Διαβήτης: Το σύμπτωμα που εμφανίζεται στον ύπνο

Ένας διαβητολόγος περιέγραψε εκείνο το σύμπτωμα του διαβήτη που εμφανίζεται κυρίως το βράδυ, και γίνεται ιδιαίτερα αισθητό κατά τη διάρκεια του ύπνου, προκαλώντας συχνά αϋπνία και κάποια λιγότερο γνωστά συμπτώματα.

Ένα από τα πιο γνωστά σημάδια του διαβήτη, η συχνή ενούρηση, γίνεται ιδιαίτερα προβληματική τη νύχτα, αλλά ο ειδικός μίλησε στην Daily Express για ένα πολύ πιο διακριτικό σύμπτωμα που «χτυπά» στα πόδια και τα πέλματα.

Η διαβητική νευροπάθεια

Ο ενδοκρινολόγος, εξήγησε τι ακριβώς είναι αυτή η κατάσταση γνωστή ως διαβητική νευροπάθεια. Εμφανιζόμενη στα πόδια και τα πόδια σας, η διαβητική νευροπάθεια συμβαίνει όταν ο διαβήτης αρχίζει να επηρεάζει το νευρικό σύστημα.

Τα προειδοποιητικά σημάδια αυτού του προβλήματος υγείας μπορεί να κυμαίνονται από πόνο έως μούδιασμα στα πόδια και τα πέλματά σας. Ο ειδικός είπε: «Εάν νιώθετε πόνο σαν κάψιμο, μυρμήγκιασμα ή μούδιασμα στα δάχτυλα των ποδιών ή στα πόδια σας, μπορεί να έχετε αυτό που ονομάζουμε διαβητική νευροπάθεια».

«Κανονικά, ξεκινά προσβάλλοντας τα δάχτυλα των ποδιών και σταδιακά μπορεί να ανέβει στην περιοχή της γάμπας. Μπορεί να συμβεί και στα χέρια μας καθώς η ασθένεια εξελίσσεται».

Ο ειδικός μοιράστηκε επίσης ότι αυτά τα συμπτώματα τείνουν να χειροτερεύουν όταν ξεκουραζόμαστε, διακόπτοντας τον ομαλό ύπνο. «Η ώρα του ύπνου είναι συνήθως προβληματική στη διαβητική νευροπάθεια, επειδή δεν κινείσαι και η δραστηριότητα βοηθά με τα συμπτώματα του διαβήτη».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα